ShippingWatch

Göteborg Havn ser positiv udvikling i de kommende måneder

Göteborg Havn har set en stabil udvikling i contaienrmængderne over året, men regner med fremgang over de kommende måneder. Det er på trods af et fald på 9 pct. i seneste kvartal.

Foto: Scanpix Sweden/Reuters/Ritzau Scanpix

Den store svenske havn i Göteborg har set en "stabil" udvikling i containermængderne over året, og i de kommende måneder forventes der fremgang.

Sådan lyder det i en meddelelse for havnen, der præsenterer tal for årets første ni måneder.

I det seneste kvartal har udviklingen ellers været nedadgående, og havnen håndterede 177.000 teu containere fra juli til september, hvilket er 9 pct. færre end i samme kvartal året før.

Men sammenligner man alle de første ni måneder, er der både i 2020 og 2019 blevet håndteret 579.000 teu containere i havnen.

"Udsigten har været lysere siden september og det vil især blive tilfældet i de kommende måneder. På trods af åbenlyse bekymringer omkring en anden bølge af pandemien og eftervirkningerne, forventer vi højere voluminer, markedet begynder at komme tilbage i omdrejninger og vi regner med at kunne lukke året i sorte tal," siger Elvir Dzanic, CEO for Gothenburg Port Authority, i meddelelsen.

Her fremgår det også, at havnen har taget markedsandele i Sverige, hvor Göteborgs andel er steget med 2 pct.

Ifølge havnen er det især passagertrafikken, der – ikke overraskende – har været ramt. I september måned var faldet i færgepassagerer 66 pct.

Maersk syvdobler omsætning fra toldarbejde med nyt opkøb

Aflyste containersejladser er styret udenom Gøteborg Havn

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere