ShippingWatch

Viking Line ramt af salgsdyk - regering træder til med millionlån

Det finske rederi Viking Line, der er en konkurrent til danske DFDS, er hårdt ramt af coronakrisen. Salget er faldet med over 60 pct. i tredje kvartal, og den finske regering er trådt til med et statsgaranteret lån for at sikre likviditeten.

Foto: Lehtikuva/Reuters/Ritzau Scanpix

Coronakrisen har gjort ondt på det finske rederi Viking Line, der driver en flåde af færger og cruisefærger mellem Finland, Ålandsøerne, Sverige og Estland, og er en konkurrent til danske DFDS.

I rederiets netop offentliggjort regnskab for tredje kvartal dykker salget med 63 pct. til 56,6 mio. euro svarende til cirka 421 mio. kr., og driftsresultatet er dykket til minus 7,8 mio. euro mod et plus på 26,2 mio. euro i samme periode sidste år.

Normalt genererer rederiet størstedelen af sin omsætning i tredje kvartal, skriver Viking Lane i regnskabet.

"Tredje kvartal begyndte i juli med en generel lempelse af rejserestriktionerne i vores serviceområde. Den eneste restriktion, der fortsat gælder, er for rejsende fra Sverige til Finland, som desværre har haft en markant negativ konsekvens for koncernen," siger topchef Jan Hanses i en meddelelse.

Trafikken på Viking Lines rute mellem Helsinki og Stockholm var lukket, men fartøjerne til denne rute blev brugt på andre ruter, så det er lykkes rederiet at have alle sine fartøjer i brug i juli og august.

Men likviditeten har været under pres. Derfor har Viking Line forhandlet om yderligere finansiering, og den 15. oktober gav den finske regering statsgaranti for yderligere lån på 38,7 mio. euro, som kan sikre selskabets likviditet, fremgår det af regnskabet.

Color Line sender 400 medarbejdere hjem

Stena Line indsætter to nye færger i Østersøen til næste år

Mere fra ShippingWatch

Maersk mener der er behov for "betydelig" CO2-afgift

Maersk mener, at en kommende CO2-afgift skal være "betydelig" for at kunne dreje rederierne væk fra at anvende fossile brændstoffer. Samtidig håber rederiet, at EUs CO2-kvoter kan blive brugt som løftestang i IMO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs