ShippingWatch

Wilhelmsen-ejere har fået over 600 millioner i udbytte på fem år

Ejerfamilierne bag norske Wilhelmsen har de seneste fem år fået udbytter for over 600 mio. kr. Flere af familierne ønsker en forenkling af ejerstrukturen, som i dag giver stor magt til Wilhelm Wilhelmsen-grenen.

Koncernchef i Wilh. Wilhelmsen, Thomas Wilhelmsen. Foto: PR / Wilh. Wilhelmsen

På fem år har Wilhelmsen-familien, som blandt andet ejer det norske bilrederi, fået godt 900 mio. norske kr. svarende til 643 mio. kr., i udbytte. Det viser en gennemgang af regnskaber fra familiens ejerselskaber, som Finansavisen har foretaget.

Ejerskabet er fordelt på fem familiegrene, hvoraf majoriteten ligger hos Wilhelm Wilhelmsen-grenen, som i dag er repræsenteret ved koncernchef i Wilh. Wilhelmsen, Thomas Wilhelmsen.

Men tre af andre familiegrene mener, at den nuværende ejerstruktur, som giver magten til Wilhelm Wilhelmsens familiegren, er for kompliceret og for uigennemskuelig. Derfor ønsker de en forenkling og modernisering af ejerstrukturen og ledelsesmodellen for at sikre, at alle familiegrene får indflydelse i forhold til deres ejerskab.

Thomas Wilhelmsen er søn af Wilhem Wilhelmsen, der døde i februar. Wilhelm Wilhelmsen repræsenterede fjerde generation af familien og var formand for bestyrelsen fra 1992 frem til 2010.

Wallenius Wilhelmsen henter milliarder i obligationsmarkedet

Norsk bilrederi sætter flere millioner af til langvarig kartelsag

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere