Danmark råder over den femtestørste handelsflåde i verden

Danmarks handelsflåde er den femtestørste i verden, viser nye tal fra Danske Rederier. Se top 10 i artiklen.
Foto: PR/Maersk
Foto: PR/Maersk

Den samlede handelsflåde, der opereres af danske rederier, er den femtestørste i verden målt på tonnage, viser nye tal fra Danske Rederier.

Det er dermed en fastholdelse af den placering, som Danmark indtog sidste år. Det vækker begejstring hos Danske Rederier i det nuværende marked, der er presset af coronakrisen.

"Siden 2015 har der været en stor vækst på 25 pct. i den samlede danske handelsflåde, men med de usikkerheder, der ligger i verdensøkonomien lige nu, er tiden ikke til at øge kapaciteten, men derimod at fastholde positionen," siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i en meddelelse.

"Jeg er glad for, at Danmark ligger stabilt på den femteplads, vi indtog sidste år," siger hun.

Bruttotonagen var på 64,2 mio. ton 1. juli i år, og kapaciteten er fordelt på 2064 fartøjer. I januar lå kapaciteten en anelse lavere på 64 mio. fordelt på 2036 fartøjer, mens den i juli 2019 lå på 64,7 mio. fordelt på 2089 fartøjer.

Listen toppes af Grækenland, der opererer en samlet tonnage på 173 mio. Herefter følger Singapore med 136 mio., mens Japan og Kina begge opererer 120 mio.

Foto: Danske Rederier
Foto: Danske Rederier

Opgørelsen fra Danske Rederier inkluderer handelsskibe, passagerskibe, offshore skibe og slæbebåde, og det anvendte data er baseret på Clarksons Research.

Forsker bag nyt studie advarer: Nye skibe er langtfra nok til at løse klimaproblemerne 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også