ShippingWatch

Coronavirus gav dansk aktieindeks det største fald siden 2016

Flere store shippingaktier faldt på børsen i Norge og Danmark mandag. Det ledende danske aktieindeks C25 endte dagen med det største endagsfald siden udgangen af 2016.

Foto: Ivan Riordan Boll/Politiken/Ritzau Scanpix

Det ledende danske aktieindeks, C25, er mandag endt med det største endagsfald, siden indekset blev skabt i slutningen af 2016.

På den danske fondsbørs som helhed var det særligt transport- og luftfartsselskaber, der blev sendt til bunds. Især Maersk og DSV-Panalpina havde modvind sammen med luftfartsselskabet SAS.

Også rederiaktier som Torm, Norden og DFDS faldt på den danske fondsbørs mandag.

I Norge blev det blandt andet til kursfald for børsnoterede rederier som Frontline, Golden Ocean, BW LPG og Hafnia.

I Danmark faldt C25-indekset faldt med 3,8 procent. Dermed bliver den hidtidige bundrekord slået. Den blev sat 4. oktober 2018, hvor indekset faldt med 3,73 procent.

Umiddelbart efter markedet lukkede, var meldingen, at indekset endte med et fald på 3,6 procent, hvilket ville have været det næststørste fald siden 2016.

Men de tal er kort før klokken 19 blevet opdateret efter dataproblemer hos leverandøren af tallene, Nasdaq.

Samtlige af aktierne i indekset endte i rødt, efter at coronavirusset i weekenden havde spredt sig til flere lande. I Italien har flere personer mistet livet, mens et trecifret antal er smittet. Blandt andet er flere byer i Italien blevet sat i karantæne.

"Frygten for spredningen af virusset giver markant nervøsitet i markedet. Fra at det var et lokalt problem i Kina, frygtes det nu at blive globalt," fortæller Christian Thatje, senioraktiehandler hos Sydbank til Ritzau Finans.

"Pludselig spreder det sig som ringe i vandet - og frygten er selvfølgelig, at det spreder sig endnu mere. Det kan have voldsomme konsekvenser for økonomien, det er der ingen tvivl om," siger han.

Det var ikke kun det danske aktiemarked, som havde en blodrød dag. Både de europæiske og amerikanske børser er udfordret. Det stigende antal smittede uden for Europa gjorde, at de amerikanske aktier åbnede med fald for tredje dag i træk.

Da de amerikanske børser åbnede mandag, faldt de tre ledende indeks mellem 3,2-4,1 procent. Det er frygten for konsekvenserne af coronavirusset, der de seneste dage har ført til fald på aktiemarkederne.

Shippingaktier falder på stribe på grund af virusudbrud

Moody's: Corona rammer Maersk hårdest af de store rederier

Coronavirus kan koste containerederier omsætning for 1,7 mia. dollar

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere