ShippingWatch

Medie: Maersk gav millioner til agent mistænkt for bestikkelse

Maersk overførte et tocifret millionbeløb til en agent, som er under mistanke for at have bestukket ansatte hos det brasilianske olieselskab Petrobras til at sikre Maersk kontrakter, skriver Berlingske.

A.P. Møller-Maersk har ifølge Berlingske angiveligt betalt et tocifret millionbeløb til den brasilianske agent Wanderley Gandra, som er mistænkt for at have brugt bestikkelse til at sikre Maersk Tankers kontrakter hos det brasilianske olieselskab Petrobras Foto: Maersk Tankers

A.P. Møller-Maersk har angiveligt betalt et tocifret millionbeløb til den brasilianske agent Wanderley Gandra, som er mistænkt for at have brugt bestikkelse til at sikre Maersk Tankers kontrakter hos det brasilianske olieselskab Petrobras.

Det skriver Berlingske, som er kommet i besiddelse af en række fortrolige dokumenter i sagen, som hænger sammen med den ransagning af Maersk-kontorer i Brasilien, som det brasilianske politi lavede i december.

Ifølge Marcelo Ribeiro de Olivera, som er den offentlige anklager i Brasilien, der har ansvaret for sagen, er det besynderligt, at Maersk betalte Wanderley Gandra for at være mægler mellem Maersk og Petrobras, fordi Maersk samtidig selv stod for mæglerarbejdet, hvilket betyder, at Maersk tilsyneladende betalte to gange for den samme ydelse.

Ifølge den brasilianske anklagemyndighed skulle Maersk have betalt 23 mio. kr. i bestikkelse for at sikre sig kontrakter.

Bestikkelsessagen trækker tråde tilbage til 2014, hvor efterforskningen i Brasilien blev indledt. Bagmandspolitiet i Danmark, SØIK, efterforskede Maersk rolle i sagen fra 2015, men måtte i 2017 opgive efterforskningen, da der ikke kunne findes beviser til at rejse en korruptionssag.

Operation bilvask: Sådan vil anklagerne fasttømre korruptionssag mod Mærsk

Maersks brasilianske bestikkelsessag kan vokse sig større

Maersk får kontorer i Brasilien ransaget i korruptionssag

Bagmandspolitiet afblæste korruptionssag mod Maersk i 2017 - nu er de under lup igen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere