ShippingWatch

Efter ny nedjustering fra IMF: "Vi må indstille os på lav vækst"

IMF nedjusterer sine forventninger til væksten i verdensøkonomien fra 3,4 procent til 3,3 pct. i 2020. "Usikkerheden har længe hængt tungt over verdensøkonomien," siger Dansk Industris cheføkonom.

Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

Usikkerhed præger fortsat verdensøkonomien, og det udmøntede sig i endnu en nedjustering af vækstudsigterne, da Den Internationale Valutafond mandag kom med sin nye prognose.

Cheføkonom Allan Sørensen hos Dansk Industri er på Danmarks vegne særligt bekymret for udviklingen i Tyskland.

"IMF nedjusterer desværre endnu engang forventningerne til væksten. Verdensøkonomien er langsomt ved at stabilisere sig, men bedringen kommer i et langsomt tempo, så derfor må vi indstille os på fortsat lav vækst i 2020."

"Særligt væksten i euroområdet og Japan forbliver lav i de kommende år. Jeg er især bekymret for den lavvækst, som har ramt tysk økonomi. Vi har en stor eksport til Tyskland, og vores mange underleverancer til tysk erhvervsliv er ramt af faldende produktion og ordreindgang i tysk erhvervsliv," skriver Allan Sørensen i en kommentar.

Usikkerheden har længe hængt tungt over verdensøkonomien

Allan Sørensen, cheføkonom, Dansk Industri

IMF nedjusterer sine forventninger til væksten i verdensøkonomien fra 3,4 procent til 3,3 pct. i 2020. Til næste år venter IMF en vækst på 3,4 pct. i 2021.

"Usikkerheden har længe hængt tungt over verdensøkonomien og svækket investeringerne og verdenshandlen. Det er især handelskrig, klimaforandringer, geopolitiske spændinger og det langstrakte brexitforløb, der har øget usikkerheden."

"På det seneste er usikkerheden taget en smule af, men det har ikke været nok til at løfte fremgangen i verdensøkonomien," siger Allan Sørensen.

Han nævner toldkrigen mellem USA og Kina, som forleden imidlertid mundede ud i en første delaftale mellem parterne. Det vil dog ifølge cheføkonomen ikke løse de grundlæggende udfordringer i samhandlen.

"Det er i virkeligheden mest en købsaftale, som forpligter kineserne til at købe flere amerikanske varer," siger Allan Sørensen.

Derudover er der forsat stor udsikkerhed om Storbritannien, som udtræder af EU 31. januar, mens det fremtidige relationer er uafklarede.

IMF-chef: Kinas og USA's aftale et skridt frem – men ingen handelsfred

Kinesisk eksport falder for fjerde måned træk

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere