ShippingWatch

Flere skibe blev angrebet af pirater i Malacca-strædet i Singapore

I de sidste måneder af 2019 blev flere tørlast- og handelsskibe angrebet af pirater i Malacca-strædet ved Singapore. Udviklingen vækker bekymring hos organisation, som opfordrer myndighederne i området til at styrke samarbejdet.

Foto: Tim Wimborne/Reuters/Ritzau Scanpix

Flere handelsskibe blev sidste år angrebet af pirater i Malacca-strædet ved Singapore end året forinden. Det var især mod slutningen af året, at piratangrebene tog til i den østgående del af strædet.

Det viser en ny rapport fra Recaap Information Sharing Centre (ISC).

Samlet set fandt 31 hændelser sted i Malacca-strædet. Det var en markant forværring af situationen fra de to foregående år, hvor strædet i Singapore var udsat for henholdsvis otte og syv piratangreb.

Angrebene er stort set ligeligt fordelt mellem den vestgående og østgående del af strædet. Men hvor angrebene i den vestgående del fandt sted i første halvår mod primært bunkerpramme, barges, så ramte angrebene i den østgåendel del især tørlast- og tankskibe fra september til december.

På en pressekonference i forbindelse med fremlæggelse af 2019-rapporten opfordrede Recaaps direktør Masafumi Kuroki myndighederne omkring Malacca-strædet til at styrke samarbejdet og rederierne til at være opmærksomme.

"Vi ved ikke, hvorfor der sker en stigning i december. Heldigvis er der kun tale om få alvorlige hændelser i løbet af 2019, men udviklingen hen over året bekymrer os," sagde han.

Samlet set fandt der i 2019 82 piratangreb sted i Asien. Det var en stigning på 8 pct. fra året forinden. På trods af stigningen er tallet stadig det næstlaveste siden 2007, fremgår det af rapporten.

Berygtet Guineabugt er verdens farligste sted for søfarende

Fire dræbt i piratangreb i Nigeria

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere