ShippingWatch

Danske rederier køber flere brugte skibe

Køb af brugte skibe er steget markant siden 2018. Det viser en analyse fra Danske Rederier, som Børsen omtaler. Årsagen er en kombination af gode priser og usikkerhed om fremtidens miljøkrav.

Foto: PR / Maersk Tankers

Gode priser og usikkerhed om fremtidens miljøkrav betyder, at danske rederier køber flere brugte skibe end tidligere.

En analyse fra Danske Rederier, som Børsen omtaler torsdag, viser, at køb af second hand-skibe er steget med 63,9 pct. siden 2018.

Det danske produkttankrederi Maersk Tankers har siden årsskiftet købt otte brugte skibe til sin flåde, hvilket står i kontrast til tidligere, hvor selskabet mest købte nybygninger.

Investeringsselskabet Navigare Capital Partners kan også genkende tendensen og peger på fremtidige miljøkrav som en væsentlig årsag til, at rederierne holder igen med ordrerne.

I sidtse uge kunne ShippingWatch kunne beskrive, hvordan rederier på tværs af segmenter er tilbageholdende med at bestille nye skibe netop på grund af usikkerheden om, hvordan skibsfartens miljøproblemer skal løses.

"Ingen har lyst til at bruge 100 mio. dollar på noget, som kan være forældet om fire til fem år. Det synes jeg er en god ting. Der er allerede rigeligt med skibe derude," sagde Nikolas Tsakos, som står i spidsen for tankrederiet Tsakos Energy Navigation, for nylig på en Nordea-konference i London.

Ultragas satser på brugte skibe i flådefornyelse: "Lige nu er det bedre"

Usikkerhed om miljøregler bremser rederiernes lyst til nye skibe

Når de sparer på Esplanaden, kan de mærke det i Sydhavnen

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere