ShippingWatch

OECD sænker global vækstprognose for i år og næste år

OECD ser yderligere risici i verdensøkonomien, og det får organisationen til at sænke sin globale vækstprognose for de kommende år.

Foto: Mark Ralston/AFP/Ritzau Scanpix

Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.

OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år. Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.

For USA er vækstprognosen sænket til 2,4 pct. i år og 2,0 pct. næste år fra henholdsvis 2,8 pct. og 2,3 pct. i den seneste prognose.

For Kina sænkes udsigterne, så der nu ventes en BNP-vækst på 6,1 pct. i 2019 og 5,7 pct. i 2020 mod tidligere ventet 6,2 pct. og 6,0 pct.

I EMU-landende ser OECD en økonomisk vækst på 1,1 pct. i år og 1,0 pct. næste år mod tidligere ventet 1,2 pct. og 1,4 pct.

Den eneste større økonomi, hvor OECD nu er mere optimistisk, er verdens tredjestørste - den japanske. Her venter organisationen nu en BNP-vækst på 1,0 pct. i år mod tidligere ventet 0,7 pct. Forventningen til 2020 er fortsat en vækst på 0,6 pct.

OECD peger særligt på handelskrigen mellem USA og Kina samt brexit som nogle af de klart største usikkerheder i økonomien.

En del af det modsvares af de lave renter, som bidrager til et fortsat fornuftigt privatforbrug, påpeger OECD.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere