ShippingWatch

Trump er ikke klar til handelsaftale med Kina

USA er ikke klar til at indgå en handelsaftale med Kina og er i tvivl, om de to parter vil mødes igen til september, som det ellers er planlagt, siger Donald Trump.

Foto: /Ritzau Scanpix/AFP/Nicholas Kamm

USA er ikke klar til at lave en handelsaftale med Kina, sagde den amerikanske præsident, Donald Trump, fredag og signalererede dermed, at et møde med styret i Beijing planlagt til september nu er usikkert.

"Vi er ikke klar til at lave en aftale, men må se, hvad der sker," sagde Trump til journalister i Det Hvide Hus ifølge The Wall Street Journal.

Han lod samtidig, ifølge Bloomberg News forstå, at det ikke er sikkert, at de to parter vil mødes igen til september, som det ellers er planlagt.

"Vi vil se, hvorvidt vi holder fast i vores møde til september. Hvis vi gør, er det fint. Hvis vi ikke gør, er det fint," sagde Donald Trump.

Med sine kommentarer signalerede præsidenten også, at der ikke er udsigt til en løsning i handelsstriden på kort sigt, og det reagerede markederne på med yderligere aktiefald i fredags. Inden meldingen lå S&P 500 i minus med 0,7 pct., men faldt siden yderligere til minus 1,3 pct., inden indekset igen rettede sig lidt, før det faldt med 1,0 pct.

USA's præsident afviste samtidig, at USA vil intervenere i valutamarkedet for at styrke den kinesiske valuta over for dollaren - som modsvar til Kinas valutasvækkelse, der styrker landets konkurrenceevne og modvirker USA's told på kinesiske varer.

"Nej, det behøver vi ikke," sagde han.

Trump pegede dog på, at en lavere rente fra USA's centralbanks side ville have samme effekt, som en intervention, hvor USA købte op af den kinesiske valuta, yuannen. Ifølge Bloomberg News ønsker høgene i USA's administration netop det.

Alphaliner skruer ned for væksten på containermarkedet

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs