ShippingWatch

Britiske vagter bliver trukket ud af Golfen

Tilbageholdelsen af et britisk-flaget tankskib tæt på Hormuzstrædet får nu sikkershedfirmaer til at fjerne deres britiske ansatte fra skibe i området. "Vi anbefaler vores kunder at gøre det samme," siger medstifter af stort sikkerhedsfirma til medie.

Her ses en person fra den amerikanske flåde, som holder vagt i Hormuzstrædet. Foto: Handout / Reuters / Ritzau Scanpix

Nogle af de største sikkerhedsfirmaer har trukket britiske vagter ud af Golf-regionen af frygt for, at de bliver fanget af Iran.

Det skriver Financial Times.

De store sikkerhedsfirmaer Ambrey og Maritime Asset Security and Training (MAST) har ifølge mediet sagt, at de har erstattet britiske borgere med vagter fra andre lande efter Irans tilbageholdelse af det britisk flagede tankskib Stena Impero.

"Vi har undersøgt vores politik om ikke at have britiske vagter i Golfen. Vi anbefaler vores kunder at gøre det samme," siger medstifter af Ambrey og forhenværende elitesoldat John Thompson til Financial Times.

I MAST supplerer Ben Stewart over for mediet med, at selskabet er "blevet anbefalet ikke at bruge ubevæbnede britiske vagter på grund af den (risiko, red.)."

Stena Impero blev for tre uger siden tilbageholdt af Iran i Hormuzstrædet – et af verdens knudepunkter for handlen med olie – og besætningen bliver ifølge Financial Times fortsat tilbageholdt. De er dog ikke fra Storbritannien.

Iran har opbragt olietanker i Den Persiske Bugt

Tyskland vil bruge diplomati over for Iran

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere