ShippingWatch

Kinas vækst overrasker i første kvartal

Væksten i den kinesiske økonomi har været bedre end ventet i de første tre måneder af 2019. Økonomien vokser fortsat i et imponerende tempo, siger analytiker.

Foto: Ritzau Scanpix/AFP/STR

Den kinesiske økonomi voksede mere end ventet i årets første kvartal. Det fremgår af data fra det kinesiske National Bureau of Statistics i Beijing, som er offentliggjort tidligt onsdag morgen.

Den kinesiske BNP-vækst landede på 6,4 pct. i årets første kvartal i forhold til samme periode året før. Blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var der ventet en vækst på 6,3 pct.

"Væksten i Kina er aftaget over de seneste år, og den udvikling vil fortsætte i de kommende år. Men økonomien vokser dog fortsat i et imponerende tempo," skriver Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri, i en kommentar.

Væksten i Kina er aftaget over de seneste år, og den udvikling vil fortsætte i de kommende år. Men økonomien vokser dog fortsat i et imponerende tempo

Allan Sørensen, chefanalytiker, Dansk Industri

Han peger på flere faktorer, der presser Kinas høje vækst - blandt andet handelsstriden med USA og en aftagende vækst på eksportmarkederne.

Onsdag morgen er der også kommet kinesiske marts-tal for industriproduktionen og detailsalget, som begge ligeledes var bedre end ventet af analytikerne.

Industriproduktionen steg 8,5 pct. på årsbasis mod ventede 5,9 pct., mens at detailsalget steg 8,7 pct. Her var ventet en vækst på 8,4 pct. af analytikerne.

Hamborg Havns topchef ligger ikke søvnløs over Kina

 

Ni af verdens største havne ligger i Asien

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere