ShippingWatch

IMF sænker globalt vækstskøn til det laveste siden finanskrise

For tredje gang på et halvt år nedjusterer IMF sine forventninger til verdensøkonomien. Der er tale om den laveste vækstudsigt siden finanskrisen for ti år siden.

Foto: Bloomberg

Den Internationale Valutafond, IMF, sænker sit skøn for væksten for indeværende år til 3,3 pct. fra 3,5 pct., der var skønnet i januar.

Det er den laveste vækstudsigt siden finanskrisen for ti år siden, da væksten var negativ. Det er tredje gang på et halvt år, at IMF nedjusterer skønnet.

IMF forudser, at væksten vil tage til i andet halvår i år, og næste år skønnes den at blive 3,6 pct.

Valutafonden ser fortsat risiko for lavere vækst. Faktorer som handelskonflikten mellem Kina og USA, der endnu ikke er løst, og brexit fremhæves som de største risici.

Skønnet for USA sænkes med 0,2 pct.point til 2,3 pct., hvilket primært forklares med nedlukning af statsapparatet omkring årsskiftet. Eurozonen ventes nu at vokse med 1,3 pct., hvilket er 0,3 pct.point lavere end i januar.

Den kinesiske vækst derimod ventes at blive 6,3 pct., hvilket er 0,1 pct.point mere end i januar. Væksten i Japan sænkes til 1 pct. fra 1,1 pct. og i Storbritannien fra 1,5 pct. til 1,3 pct.

Afskibere er utilfredse med uklare priser og tillæg hos rederier

IMF varsler langsommere vækst og større risiko

2019 er startet med et "bekymrende" dyk i containermarkedet 

Mere fra ShippingWatch

Maersk venter snart at præsentere rapport om overgreb på skib

Maersk har færdiggjort undersøgelsen af det mulige seksuelle overgreb på et kvindelig besætningsmedlem, hvor fem søofficerer efterfølgende blev suspenderet. Rapporten ventes at blive lagt frem i slutningen af januar, siger Maersk til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs