ShippingWatch

Italien bakker op om Kinas store vision for Silkevejen

Tiden er inde til et mere "effektivt forhold" mellem Italien og Kina, siger den italienske premierminister, som har givet sin opbakning til Kinas planer for Silkevejen.

/Ritzau Scanpix/AFP/Alberto Pizzoli
Foto: /Ritzau Scanpix/AFP/Alberto Pizzoli

Som det første G7-land har Italien givet sin opbakning til Kinas omdiskuterede planer om at etablere et globalt handelsnetværk på Silkevejen. Det skriver The Guardian.

Den italienske premierminister, Giuseppe Conte, og Kinas præsident, Xi Jinping, har underskrevet en ikke-bindende samarbejdsaftale, der kan føre til italiensk deltagelse i Kinas silkevej (Belt and Road Initiative, BRI, red.).

"Tiden er nu inde til et mere effektivt forhold mellem Italien og Kina," sagde Guiseppe Conte ifølge The Guardian.

Projektet, som er et af de vigtigste for præsident Xi Jinping, skal genskabe en moderne version af den gamle handelsrute silkevejen, der gjorde det nemt for kineserne at handle med resten af verden.

Kina har meldt ud, at det vil bruge, hvad der svarer til over 1000 milliarder dollars (op mod 6400 milliarder kroner) på projektet, som er en blanding af transportruter til lands og til vands.

Den vil blandt andet bestå af 51 togforbindelser, der forbinder 27 kinesiske og 28 europæiske byer. Den omfatter desuden mange steder i Mellemøsten og Afrika. I alt indgår over 70 lande i den kinesiske vision.

Projektet har mødt kritik fra USA og flere EU-lande, der mener, at Kina bruger projektet til at øge sin politiske og strategiske indflydelse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere