ShippingWatch

Norsk offshorerederi sætter batterier på flåden

Remøy Shipping installerer hybridbatterier på rederiets supplyskibe til olieplatforme. Nye kontrakter hos norske Equinor gør det muligt, siger CEO.

Foto: Colourbox

Batterier skal være en del af løsningen hos det norske offshoreredei Remøy Shipping.

Inden jul fik rederiet bekræftet en treårs optionsperiode hos olie- og gasselskabet Equinor for rederiets platform supply skibe, og derfor får skibene nu installeret hybrid batteridrift, skriver rederiet en opdatering.

Skibenes kontrakter stod ellers til at udløbe i løbet af de kommende måneder, men vil fortsætte tre år endnu. Det giver et stabilt og solidt grundlag til at videre udvikle rederiet i et krævende marked, siger CEO Karl-Johan Bakken i meddelelsen.

"Kontrakterne giver os også mulighed for at reducere vores brændstofforbrug og udslip yderligere gennem installation af batteripakker på alle tre skibe. Det vil være en fortsættelse af arbejdet med brændstofreducerende tiltag i rederiet, hvor vi allerede har gennemført og implementeret et digitaliseringsprojekt for brændstofoptimering af alle skibenes drift," siger han.

Norsk rigmand vil tilbage til offshoreindustrien med nyt rederi 

Norsk offshorereder langer hårdt ud efter Røkke 

Batterier gør entré i markedet for borerigge 

 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Storkunder hos containerrederierne vil have nuludlednings-søfragt i 2040. Et forslag, tre redere hilste velkommen. Ekstreme priser på fragt kan sende afskibere ud i konkurs, og storbanken DNB advarer andre banker om at gentage en stor fejl.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs