ShippingWatch

Filippinerne udvikler bølgedrevet skib

Landet påstår, at det er i gang med at udvikle det første skib i verden, der kan sejle på energi fra bølger.

Foto: /Ritzau Scanpix/Erik Refner

Verdens første skib drevet af bølgeenergi ser måske snart dagens lys.

Filippinerne påstår nemlig, at landet er i gang med at udvikle det første skib i verden, som kan sejle på energi fra bølger. Det skriver det det filippinske medie Manila Times.

"Hybrid Trimaran Project" hedder projektet, som går ud på at gøre en såkaldt hybridcargo-katamaran i stand til at sejle på en kombination af bølgekraft og gas. Skibets køl blev konstrueret i sidste uge, og vil, når det er færdig, kunne rumme 100 passagerer, fire biler og 15 motorcykler.

Bag projektet står Jonathan Salvador, ejeren af skibsværftet Aklanon, mens Aklan State University (ASU) er partnere på projektet, som blandt andet finansieres af The Department of Science and Technology i Filippinerne.

Projektet følges tæt af de filippinske søfartsmyndigheder, Maritime Industry Authority (Marina).

"Dette projekt vil, når det er færdigt, være en stort gennembrud for landets shippingindustri," udtaler en ingeninør fra Maritime Industry Authority (Marina) til Manila Times.

Batterier gør entré i markedet for borerigge

MAN satser på brint i kampen mod drivhusgasserne

Sejlskibe skal fragte Renaults biler til USA

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Maersk satte rekord, Norden fik underskud, men hævede resultatforventningerne, Dan-Bunkering udpegede ny topchef, Celsisus Shipping vil sælge ud af højt prissatte tørlastskibe, og den farverige erhvervsmand Thor Stadil risikerer at miste retten til at drive virksomhed i sag om konkurskarantæne.

Olieselskabernes fremgang breder sig kun langsomt til drilling

Olieselskaberne vejrer morgenluft med stigende oliepriser, men deres lyst til at investere er behersket. Derfor må den kriseramte drilling-sektor indstille sig på at vente på bedring i aktivitetetsniveauet, vurderer to aktieanalytikere over for ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs