ShippingWatch

Milliardplaner for havvind sender Esvagt til USA

Danske Esvagt vil ind på USA's vindmarked og er ved at lægge sidste hånd på et joint venture med en amerikansk spiller. Rederiet går efter at øge sin omsætning fra havvind betydeligt i de kommende år, fortæller CEO Peter Lytzen til ShippingWatch.

Peter Lytzen blev i august udpeget som Esvagts nye CEO. Lytzen har 30 års erfaring fra forskellige stillinger i offshoreindustrien, primært fra Maersk Oil, Maersk Drilling og canadiske Teekay. | Foto: Esvagt

Esbjerg-rederiet Esvagt vil ligesom flere danske aktører have del i et boomende verdensmarked for havvind, hvor senest Ørsted har varslet store millardplaner.

Rederiet er lige nu ved at lægge sidste hånd på en samarbejdsaftale med et amerikansk selskab om et joint venture i USA. Netop det amerikanske marked er et blandt flere steder i verden, hvor der ventes en kraftig stigning i opsætning af vindmøller i fremtiden. Og den forventning får nu Esvagt til at barsle med en udvidelse til det amerikanske kontinent i tillæg til Nordsøen, der er rederiets primære marked i dag.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs