ShippingWatch

Hapag-Lloyd og One går sammen på korte ruter

Containerrederierne Hapag-Lloyd og One har udvidet deres samarbejde med et fælles netværk på korte feeder-ruter i Europa og Asien.

Foto: PR-foto/Hapag-Lloyd

Hapag-Lloyd og ONE udvider deres samarbejde med et nyt fælles netværk på korte ruter.

De to rederier er i forvejen en del af de toneangivende alliancer i branchen, THE-alliancen, på de store øst-vest-ruter. Men nu vil de også samarbejde på de korte feeder-ruter – syv i Europa og tre i Asien. Her skal de også deles om pladsen på hinandens skibe.

Det fortæller rederierne i en pressemeddelelse.

Tyske Hapag-Lloyd er det femtestørste rederi med godt 7 pct. af verdensflåden, mens ONE er den nye sammenslutning af containeraktiviteterne i de tre japanske rederier, K-Line, MOL og NYK Line. ONE har lidt under 6,8 pct. af verdensflåden ifølge tal fra Alphaliner.

I THE-alliancen samarbejder de to med Yang Ming fra Taiwan, der er ottendestørst i verden.

Hapag-Lloyd sender milliardregning fra svovl videre til kunderne

Habben Jansen: Ingen rederier kan dække regning fra svovlkrav alene

Indenfor hos Maersk Lines absolut største udfordrer

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere