ShippingWatch

Molslinjen køber Danske Færger

Molslinjen køber Danske Færger af Clipper Group og den danske stat. Handlen værdisætter aktierne i Danske Færger til tæt på 600 mio. kr.

Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

(Artiklen er opdateret torsdag 11. oktober kl. 8:10 med oplysninger fra Molslinjen og Clipper, som begge har bekræftet handlen)

Molslinjen overtager Danske Færger fra Clipper Group og den danske stat i en handel, som værdisætter rederiet til over en halv milliard kr.

Det står klart, efter at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen onsdag har godkendt Molslinjens overtagelse af Danske Færger.

Med godkendelsen er vejen banet for den fusion, som har været undervejs siden slutningen af juni. I en meddelelse bekræfter Molslinjen opkøbet af konkurrenten.

"Handlen er betinget af visse øvrige sædvanlige kontraktvilkår. Når disse foreligger, vil handlen blive endelig, og indtil dette tidspunkt drives Danske Færger A/S videre under samme ledelse og efter samme forretningsprincipper som hidtil," skriver Molslinjen og oplyser, at den såkaldte enterprise value af aktierne i Danske Færger er cirka 594 mio. kr.

Handlen er betinget af visse øvrige sædvanlige kontraktvilkår. Når disse foreligger, vil handlen blive endelig, og indtil dette tidspunkt drives Danske Færger A/S videre under samme ledelse og efter samme forretningsprincipper som hidtil.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Danske Færger er ejet 50-50 af Clipper Group og den danske stat og har været til salg i længere tid.

Allerede i juni anmeldte Molslinjen og Danske Færger en fusion til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Siden da har Molslinjen og Danske Færger holdt kortene tæt til kroppen. Men i en meddelese onsdag bekræfter Molslinjen nu for første gang opkøbet af færgerederiet.

Sikrer sig nye ruter

Molslinjen er ejet af kapitalfonden Polaris Equity, som også ejer offshoreselskabet Falck Safety Services.

Kapitalfonden har været aktionær i rederiet siden 2015, men blev eneejer i 2016, hvor den afnoterede rederiet fra børsen i København efter en længere kamp en gruppe af mindretalsaktionærer. I 2017 skiftede rederiet navn fra Mols-Linien til sit nuværende navn, Molslinjen.

Med opkøbet af Danske Færger får rederiet Langelandsruten, Fanøruten, Samsøruten og Alsruten ind i sit netværk. Fra september har Molslinjen desuden overtaget driften af Bornholmerruten, som tidligere blevet drevet af netop Danske Færger.

I en meddelelse bekræfter Clipper Group, der har haft ejerskab af færgerederiet i ti år, ligeledes handlen, som for Clipper markerer et exit fra segmentet for passagerfærger.

Ifølge Morten Hvidtfeldt, Head of Corporate Finance, har Clipper været "meget tilfredse" med aktieposten i færgerederiet.

"Vi er sikre på, at selskabet under Molslinjens ejerskab vil fortsætte med at være en vital og vigtig spiller i den danske infrastruktur. I den forbindelse vil vi også takke Bornholmstrafikken Holding A/S, vores medaktionær, for mange års tæt og tillidsfuldt samarbejde," siger han i meddelelsen.

Molslinjen-topchef om opkøb: "Det var en mulighed, der opstod" 

Molslinjen vil overtage Danske Færger

Salget af Danske Færger rykker nærmere 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs