ShippingWatch

Norge køber flere droner til svovlovervågning

De norske søfartsmyndigheder køber nu tre nye droner i et samarbejde med flere parter, der skal sikre en mere effektiv kontrol af svovludslip fra blandt andet skibe.

En drone fangede i sommer et krydstogtskib i at have alt for højt udslip af svovl, og nu vil de norske myndigheder optrappe overvågningen af bl.a. skibe med tre nye droner.

Det norske Sjøfartsdirektorat har sammen med blandt andet den norske kystvagt investeret i udstyret, der både skal fange skibe, der ikke overholder svovlreglerne i farvandene, forbedre arbejdet med olieudslip og bruges i forbindelse med redningsarbejde, skriver myndigheden.

"Svovlkontrollen af røg (fra skibe) vil blive udvidet til et større geografisk område end i dag, og kontrollen vil blive mere effektiv," siger Thomas Angell Bergh, der er underdirektør for afdelingerne inspektion, revision og beredskab.

De nye droner skal selskabet Norse Asset Solutions stå for, og kontrakten har en værdi af 14 mio. norske kr. I kontrakten er der mulighed for at få i alt fem droner med specialtilpasset udstyr.

Indtil videre har Sjøfartsdirektoratet gennemført 205 inspektioner for at tjekke svovlindholdet i skibes røg. Fem har brudt grænsen på 0,1 pct. svovlindhold, og der er blevet givet bøder på mellem 250.000 og 600.000 norske kr.

Color Line afventer snarlig afgørelse på klage om svovlbøde 

Miljøministeren vil hænge svovlsyndere ud med navn

Norge har givet fire svovlsyndere store bøder

Svenskere vil give længe ventede miljøbøder fra foråret 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs