ShippingWatch

Grimaldi forbereder næste generation af skibe

Den italienske Grimaldi-gruppe er ved at planlægge næste generation af skibe på op mod ti nye enheder. Der er tale om en milliardinvestering, skriver flere medier.

Foto: Grimaldi-gruppen

Den næste generation af skibe er i støbeskeen hos den italienske Grimaldi-gruppe, der forbereder en investering på op mod en mia. euro i op mod ti multipurpose og ropax-skibe. Det fortalte adm. direktør Emanuele Grimaldi på en konference i Athen i sidste uge, skriver flere medier.

Det endelige antal ligger ikke fast, men gruppen har de senere år allerede sat gang i en flådefornyelse, og i løbet af de næste år vil 12 nye miljøvenlige skibe blive en del af flåden og reducere udledningen i havnene med hjælp fra lithiumbatterier, der er en del af flere løsninger i industriens arbejde med at nedbring udledningen af bl.a. svovl og CO2.

Den nye investering vil formentlig lande om et års tid, skriver Lloyd's List, og målet er at nå besparelser på brændstofforbruget på mellem 30-40 pct., fortalte Grimaldi på konferencen.

Derudover vil op mod 20 af selskabets skibe blive retrofittet det kommende år med bl.a. scrubbere, mens skrog skal males med miljørigtig silikonemaling og fremdriftssystemer tjekkes igennem.

Maersk Line vil alligevel have scrubbere

Italienske Grimaldi bestiller nye RoRo-færger

Emanuele Grimaldi: Shipping skal være forsigtig med CO2-løfter

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere