ShippingWatch

Kina vil ikke lægge sig ned for USA i handelskonflikt

USA skal ikke overtrumfe Kina i den aktuelle handelskonflikt mellem de to stormagter, skriver den kinesiske statsavis China Daily.

Foto: Ritzau Scanpix

Kina vil ikke lade sig kue af USA i de fremtidige forhandlinger i handelskonflikten mellem de to stormagter.

Det skriver det statsejede kinesiske medie China Daily i sin leder fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kina har accepteret en invitation fra USA til en ny række møder, hvor parterne vil forsøge at finde en løsning på handelskonflikten.

Men selv om Kina er "seriøs" omkring at løse konflikten igennem forhandlinger, så vil landet ikke lade sig overtrumfe. Det er til trods for, at handelskonflikten har skabt stigende bekymring om den kinesiske økonomi.

"Trump-administrationen begår en fejltagelse, hvis den tror, at Kina vil overgive sig til USA's krav. Kina kan drive sin økonomi, også hvis handelskrigen trækker ud," skriver China Daily.

Og hvis USA indfører yderligere toldtariffer på kinesiske importvarer, vil Kina "ikke tøve med at indføre modforanstaltninger", som skal "beskytte kinesiske interesser", lyder det videre i lederen.

USA's præsident, Donald Trump, skrev torsdag på Twitter, at USA har kontrollen over forhandlingerne.

"Vi er ikke under pres for at indgå en aftale med Kina. De er under pres for at indgå en aftale med os," skrev Trump.

"Vores markeder svulmer, deres kollapser," lød det torsdag fra præsidenten.

USA søger nye forhandlinger med Kina i handelskrigen

Shipping fanges i stigende grad i handelskrigens krydsild

Kina kræver WTO-sanktioner mod USA

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste på ShippingWatch

Zeamarine forhandler om at overtage Hansa Heavy Lift, Damco-manøvre kan koste job blandt de regionale chefer og store shippinginteresser arbejder på at skubbe globalt svovlforbud. Læs ugens bedste historier på ShippingWatch her.

DFDS har fundet ny innovationschef

Shipping- og logistikselskabet har udpeget Jakob Steffensen som chef for en afdeling for innovation og teknologi, som blandt andet skal forbedre selskabets planer for autonom teknologi.

Noble Charterings chef: Meget muligt med flere skibssalg

Antallet af ejede skibe er igen faldet hos tørlastrederiet Noble Chartering, og på sigt kan flere skibssalg komme på tale, fortæller CEO Michael Nagler til ShippingWatch. Samtidig har selskabet åbnet for et nyt forretningsområde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere