ShippingWatch

USA klar med sanktioner mod Rusland efter giftangreb

USA vil indføre sanktioner mod Rusland på grund af giftangrebet mod den tidligere russiske agent Sergej Skripal og hans datter i Storbritannien i marts.

Talskvinde for det amerikanske udenrigsministerium, Heather Nauert. | Foto: Ritzau Scanpix/AP/Alex Brandon

USA vil indføre nye sanktioner, og denne gang retter de sig mod Rusland.

USA har fastslået, at "Ruslands regering har brugt kemiske og biologiske våben i strid med folkeretten, eller har brugt dødelige kemiske eller biologiske våben mod sine egne statsborgere", siger det amerikanske udenrigsministeriums talskvinde, Heather Nauert, onsdag.

Hun tilføjer, at sanktionerne vil træde i kraft 22. august.

Den første runde af sanktioner vil begrænse eksport af eksempelvis elektronik og elektronisk udstyr, blandt andet af den type, der bruges inden for flyindustrien.

Det oplyser en unavngiven kilde i USA's udenrigsministerium til tv-stationen NBC.

Medmindre Rusland inden for tre måneder giver "troværdige forsikringer" om, at landet ikke vil bruge kemiske våben fremover, samt lader FN-inspektører komme ind i landet, vil der blive indført endnu en runde sanktioner, siger kilden.

Anden runde vil være skrappere og kan blandt andet indebære færre diplomatiske relationer mellem USA og Rusland. Desuden kan det statslige russiske flyselskab Aeroflot få inddraget sin tilladelse til at flyve til USA, siger kilden til NBC.

Detaljerne om sanktionerne er ikke umiddelbart bekræftet fra officiel side.

Den russiske eksspion Sergej Skripal og hans datter Julia blev 4. marts fundet bevidstløse på en bænk i byen Salisbury i Storbritannien.

Britiske myndigheder mener, at de to blev forgiftet med novichok. Det er en nervegift, som blev udviklet i Sovjetunionen i slutningen af den kolde krig.

Sagen førte til udvisning af diplomater og en ophedet ordkrig mellem Rusland og Storbritannien. Også flere vestlige lande, heriblandt USA, udviste russiske diplomater på grund af sagen.

Iran efterlyser hjælp fra EU efter endnu et rederis exit fra landet 

Topchef og bestyrelsesmedlemmer forlader russiske Rusal 

Frygt for yderligere sanktioner skyder metalpriser i vejret 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs