ShippingWatch

Kina udvider svovlzoner til hele landets kystlinje

Kina udvider nu reglerne for skibes udledning af svovl og trækker i retning af de europæiske svovlzoner. Et klart signal om, at Kina går efter 100 pct. overholdelse af de globale svovlkrav, mener analytiker.

Foto: /ritzau/AP

Fra 2019 vil miljøzonerne i Kina blive udviddet til at gælde hele landets kystlinje. Det har det kinesiske transportministerium for nylig oplyst, og grænsen på 0,5 pct. svovlindhold i brændstof vil formentlig gælde skibe, der sejler 12 sømil og derunder fra kysten, skriver Wood Mackenzie.

I dag må skibe ikke sejle på mere end 0,5 pct. brændstof i flere af landets nøglehavne. Udvidelsen kan desuden blive strammet til 0,1 pct. som i europæiske miljøzoner, men det vil blive taget op senere. I de europæiske ECA-zoner dækker reglerne dog op til 200 sømil fra kysten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs