ShippingWatch

Iran efterlyser hjælp fra EU efter endnu et rederis exit fra landet

Irans præsident, Hassan Rouhani, beder nu EU-landene om hjælp, efter at endnu et af verdens største rederier trækker sig fra landet af frygt for sanktioner fra USA, skriver Reuters.

Hassan Rouhani, Irans præsident, kræver mere hjælp fra europæiske lande for at modsvare amerikanske sanktioner. | Foto: Ebrahim Noroozi/AP/Polfoto

Lørdag meldte franske CMA CGM sig blandt de mange virksomheder og rederier, der trækker sig fra Iran som følge af de amerikanske sanktioner. Og det får nu den iranske præsident, Hassan Rouhani, til at efterlyse mere handling fra de europæiske lande for at mindske de amerikanske tiltag, skriver Reuters.

Iran arbejder på at beholde aftaler med europæiske virksomheder, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, i maj forlod atomaftalen og annoncerede nye sanktioner mod Iran. Selvom europæiske lande forsøger at få virksomheder til at bevare forretninger i Iran, så er udsigten til at blive afvist i USA for brud på sanktionerne en for stor trussel for de fleste virksomheder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs