ShippingWatch

Cosco og Evergreen udvider rutenetværk

Containerrederiet Evergreen Line har sammen med kinesiske Cosco justeret sit rutenetværk mellem Asien og Østafrika som et resultat af stigende efterspørgsel. Hvert rederi tilføjer et nyt skib til ruten.

Foto: /ritzau/Gene Blevins

Evergreen Line og Cosco Shipping tilføjer nu hvert et skib til rutenetværket mellem Asien og Østafrika (AEF) som et resultat af stigende efterspørgsel på ruten.

I en meddelelse oplyser Evergreen, at der vil blive tilføjet flere havneanløb i det centrale og sydlige Kina. Pt. sejler der nu fem skibe på ruten, hvoraf tre er opereret af Evergreen og de resterende to af Cosco og X-Press Feeders. Med udvidelsen kommer i alt syv skibe med en gennemsnitlig kapacitet på 4.200 teu nu til at sejle på ruten, fremgår det af en meddelelse.

"Ud over de nuværende anløb på AEF-ruten i Malaysia, Singapore, Sri Lanka og Kenya vil den udvidede ugentlige service give en direkte forbindelse mellem tre kinesiske havne og Kenya," skriver Evergreen og uddyber, at den fælles drift vil starte fra Shanghai den femte juli.

Rederiet peger på en stigende efterspørgsel fra kunderne som årsag til at tilføje flere sejladser i rutenetværket.

Aggressive Cosco i tæt dialog med sikkerhedskomité i USA

Containerindustriens unikke konkurrenceregel skal revurderes

Cosco starter feederservice i Helsingborg 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs