ShippingWatch

Handelskrig mellem USA og Kina kan bryde ud fredag

Straftold for tæt ved 50 mia. dollars på omkring 1.300 kinesiske produkter kan blive offentliggjort fredag af den amerikanske præsident, Donald Trump, skriver Reuters.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Evan Vucci

En regulær handelskrig mellem USA og Kina kan være tæt på at bryde ud, hvis USA's præsident Donald Trump aktiverer sin plan om at indføre told for over 50 mia. dollars på en lang række kinesiske produkter.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters mødes Trump i dag torsdag med sine handelsrådgivere med henblik på fredag at offentliggøre listen over udvalgte kinesiske produkter, der skal pålægges en straftold som følge af USA's massive handelsunderskud over for Kina.

Reuters skriver, at den bebudede liste med kinesiske varer er knap så omfattende, som Trump tidligere har meldt ud. Alligevel forventes den samlede told at ligge tæt på de 50 mia. dollars og omfatte omkring 1.300 produktkatagorier.

Den kinesiske regering har tidligere annonceret, at en amerikansk straftold vil blive modsvaret af en lignende told på amerikanske produkter.

Forhandlere fra USA og Kina har haft talrige møder om den amerikanske toldplan, der bl.a. har handlet om, at Kina skal øge sin import af især landsbrugs- og energiprodukter.

Hapag-Lloyd dropper en ud af to ruter til Iran

Trump skærper retorikken mod handelspartnere i EU og Canada

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere