ShippingWatch

Handelskrig mellem USA og Kina kan bryde ud fredag

Straftold for tæt ved 50 mia. dollars på omkring 1.300 kinesiske produkter kan blive offentliggjort fredag af den amerikanske præsident, Donald Trump, skriver Reuters. 

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Evan Vucci

En regulær handelskrig mellem USA og Kina kan være tæt på at bryde ud, hvis USA's præsident Donald Trump aktiverer sin plan om at indføre told for over 50 mia. dollars på en lang række kinesiske produkter.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters mødes Trump i dag torsdag med sine handelsrådgivere med henblik på fredag at offentliggøre listen over udvalgte kinesiske produkter, der skal pålægges en straftold som følge af USA's massive handelsunderskud over for Kina.

Reuters skriver, at den bebudede liste med kinesiske varer er knap så omfattende, som Trump tidligere har meldt ud. Alligevel forventes den samlede told at ligge tæt på de 50 mia. dollars og omfatte omkring 1.300 produktkatagorier.

Den kinesiske regering har tidligere annonceret, at en amerikansk straftold vil blive modsvaret af en lignende told på amerikanske produkter.

Forhandlere fra USA og Kina har haft talrige møder om den amerikanske toldplan, der bl.a. har handlet om, at Kina skal øge sin import af især landsbrugs- og energiprodukter. 

Hapag-Lloyd dropper en ud af to ruter til Iran 

Trump skærper retorikken mod handelspartnere i EU og Canada 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs