ShippingWatch

Kina vil købe sig ud af amerikansk straftold

Den kinesiske regering har tilbudt at købe amerikanske produkter for 70 mia. dollars, hvis USA fritager Kina for straftold.

Foto: Ritzau Scanpix/Andrew Harnik

Den kinesiske regering har tilbudt at købe amerikanske landbrugs-, produktions- og energiprodukter for 70 mia. dollars (443,9 mia. kr.), hvis USA fritager Kina for straftold.

Det skriver The Wall Street Journal.

Der blev i weekenden afholdt forhandlinger mellem USA og Kina, hvor den amerikanske handelsminister, Wilbur Ross, og Liu He, der er repræsentant for den kinesiske præsident, Xi Jinping, mødtes i Beijing.

Den amerikanske handelsminister foreslog en handelspakke, hvor Kina skal købe flere amerikanske sojabønner, majs, naturgas, råolie, kul og industrivarer. En handelspakke, der er estimeret til 70 mia. dollar det første år.

Handelspakken er en del af præsident Donald Trumps plan om at reducere USA's negative handelsbalance med Kina fra 375 mia. dollar til 200 mia. dollars.

Den kinesiske præsidents repræsentant, Liu He, gjorde under mødet klart for Wilbur Ross, at handelsaftalen ville være ugyldig, hvis USA indfører straftold svarende til 50 mia. dollar på kinesiske varer, udtaler kilder, der er blevet underrettet om forhandlingerne.

Kinas forbehold kan svække muligheden for en aftale, idet Det Hvide Hus har sagt, at det planlægger at indføre straftolden kort efter den 15. juni i et forsøg på at presse Kina.

Kina sænker straftold mod USA 

USA fastholder handelstrusler mod Kina 

USA og Kina forbereder mindre tæt fremtid 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs