ShippingWatch

Kidnappet besætning løsladt af pirater i Nigeria

11 søfolk, som blev kidnappet af pirater i Nigeria for en måned siden, er nu blevet løsladt. Rederiet ForestWave oplyser, at besætningen har det godt omstændighederne taget i betragtning.

FWN Rapide er et general cargo-skib fra 2005, som sejler under hollandsk flag. Det blev i april angrebet af pirater, som tog 11 besætningsmedlemmer som gidsler. De er nu løsladt. Foto: ForestWave

Besætningen på et hollandsk skib, som blev kidnappet under et piratangreb i Nigeria for en måned siden, er nu blevet løsladt.

De 11 søfolk blev kidnappet 21. april, da pirater angreb fragtskibet FWN Rapide, som er ejet af det hollandske rederi ForestWave. Skibet fra på vej fra Ghana til Nigeria, da det blev bordet af piraterne.

Få dage efter angrebet fik rederiet kontakt til besætningen, som nu er blevet frigivet af sine tilfangetagere.

Det skriver flere internationale medier, som citerer det russiske udenrigsministerium. Ministeriet har været involveret i sagen, fordi skibets kaptajn angiveligt var russisk.

Ifølge nyhedssiden Fleetmon tyder det på, at der er betalt løsepenge til piraterne. Det er dog hverken bekræftet af rederiet selv eller af det russiske udenrigsministerium.

Der var 14 søfolk ombord på FWN Rapide. To blev efterladt af piraterne, mens en tredje gemte sig.

ForestWave oplyser til det hollandske medie RTL Nieuws, at de 11 søfolk har det godt omstændighederne taget i betragtning.

Rederi har fået kontakt til kidnappede søfolk

Sømand gemte sig på skib efter piratangreb

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere