ShippingWatch

Kidnappet besætning løsladt af pirater i Nigeria

11 søfolk, som blev kidnappet af pirater i Nigeria for en måned siden, er nu blevet løsladt. Rederiet ForestWave oplyser, at besætningen har det godt omstændighederne taget i betragtning.

FWN Rapide er et general cargo-skib fra 2005, som sejler under hollandsk flag. Det blev i april angrebet af pirater, som tog 11 besætningsmedlemmer som gidsler. De er nu løsladt. Foto: ForestWave

Besætningen på et hollandsk skib, som blev kidnappet under et piratangreb i Nigeria for en måned siden, er nu blevet løsladt.

De 11 søfolk blev kidnappet 21. april, da pirater angreb fragtskibet FWN Rapide, som er ejet af det hollandske rederi ForestWave. Skibet fra på vej fra Ghana til Nigeria, da det blev bordet af piraterne.

Få dage efter angrebet fik rederiet kontakt til besætningen, som nu er blevet frigivet af sine tilfangetagere.

Det skriver flere internationale medier, som citerer det russiske udenrigsministerium. Ministeriet har været involveret i sagen, fordi skibets kaptajn angiveligt var russisk.

Ifølge nyhedssiden Fleetmon tyder det på, at der er betalt løsepenge til piraterne. Det er dog hverken bekræftet af rederiet selv eller af det russiske udenrigsministerium.

Der var 14 søfolk ombord på FWN Rapide. To blev efterladt af piraterne, mens en tredje gemte sig.

ForestWave oplyser til det hollandske medie RTL Nieuws, at de 11 søfolk har det godt omstændighederne taget i betragtning.

Rederi har fået kontakt til kidnappede søfolk

Sømand gemte sig på skib efter piratangreb

Forsiden lige nu

Ugens bedste på ShippingWatch

Maersk fik genskabt en del af væksten, problemerne med dårlige bunkerolie fortsatte, og en hel række af de mest velrenommerede danske rederier som Norden, Torm, DFDS og J. Lauritzen fremlagde regnskab i ugen, der gik.

Søren Skou: "Vi er blevet en vækstvirksomhed igen"

Efter et par år, der overordnet har handlet om at sælge fra og skære den fremtidige containerforretning til, mener CEO Søren Skou, at Maersk igen er en vækstforretning. Især 2019 vil vise, om han får ret.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere