ShippingWatch

Søfartsstyrelsen får flere adresser i Korsør

Efter at planerne om det oprindelige hovedkontor i Korsør blev droppet, vil Søfartsstyrelsen nu flytte ind på tre forskellige adresser i byen. "Det er meget glædeligt, at der nu tegner sig en endelig løsning," siger direktør Anders Nordseth.

"Det er meget glædeligt, at der nu tegner sig en endelig løsning." Foto: Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen vil for fremtiden have hovedkontor på tre forskellige adresser i Korsør.

Den danske styrelse er lige nu i gang med en stor flytning fra Valby til den sjællandske by, hvor alle medarbejdere ventes at sidde fra midten af næste år. Og det bliver på tre lokationer ved havnefronten i byen, at styrelsen efter planen kommer til at have sine kontorer, fremgår det af en meddelelse.

Siden november 2017 har styrelsen været i gang med at flytte til Korsør. Men udflytningen har undervejs haft en tumultarisk begyndelse, hvor en uenighed om det første hovedkontor i bygningen "Glasværket" fik planerne til at falde til jorden.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Søfartsstyrelsen.jpg
Søfartsstyrelsens hovedkontor skal efter planen være placeret i byens tidligere rådhus, i styrelsens tidligere driftscenter samt en bygning, hvor rederiet J. Poulsen lige nu holder til. Foto: Søfartsstyrelsen

"Det er meget glædeligt, at der nu tegner sig en endelig løsning. Med den forventede centrale placering af domicilet får vi en stærk maritim tilstedeværelse på havnen i Korsør, og vi glæder os meget til det," siger direktør Andreas Nordseth i meddelelsen.

Lige nu er der dialog med Slagelse Kommune om en lejeaftale om det tidligere rådhus og politistation i Korsør. Derudover er Bygningsstyrelsen i forhandling med kommunen i forhold til planmæssige forhold om en ombygning af Søfartsstyrelsens tidligere driftscenter.

Endelig forhandler Bygningsstyrelsen også om en overtagelse af rederiet J. Poulsens bygning på Batterivej, fremgår det af meddelelsen.

Medie: Søfartsstyrelsen dropper planlagt hovedkontor

Søfartsstyrelsen begynder udflytning til Korsør

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere