DNV GL: Her er syv alternativer til shipping til klimavenlig sejlads
2020 og 2030 er de to vigtige år for shippingbranchen for at få ændret sit ry fra klimasynder til aktiv medspiller i kampen mod klimaforandringerne.
Fra 2020 skal hele verdensflåden sejle på brændstof med maksimalt 0,5 pct. svovlindhold, og i 2030 skal skibenes udledninger af CO2 være halveret i forhold til 2008. For at nå de to mål er der brug for alternative brændstofskilder og fremdriftsformer.
I et nyt whitepaper offentliggjort tirsdag peger klasseselskabet DNV GL på fem alternative brrændstoftyper og fem alternative brændstofformer som de vigtigste i de kommende år.
De fem brændstoftyper er: LNG, LPG, methanol, biobrændstof og hydrogen.
De tre fremdriftsformer er: batterisystemer, brændselsceller og vindkraft.
LNG har tidligere i miljødebatten været nævnt som et stærkt bud på en god måde at nedbringe CO2-udslippet i shipping på. Men tirsdag beskrev ShippingWatch, hvordan flere peger på, at LNG ikke kan være med til at nedbringe CO2-udslippet så hurtigt som ønsket, fordi der i processen med at forbrænde LNG udledes methan, ligesom det også udledes i forbindelse med produktionen af LNG.
Den store rolle, som LNG tidligere har stået til at spille i en omstilling af shipping til en mere miljøvenlig transportform, bliver med den nye CO2-plan måske ikke så stor alligevel, fremhævede blandt andet maritim forsker Tristan Smith fra University College London.
Læs hele det nye whitepaper fra DNV GL her.
Ny rapport: Havne skal bruge finansielle midler i klimakamp
Relaterede artikler:
Shippings nye CO2-mål kan underminere LNG som brændstof
For abonnenter
Skibsredere efter CO2-aftalen: Alle skal levere nu
For abonnenter