ShippingWatch

IMO vedtager globalt svovlforbud

Forbuddet mod at have brændstof med højt svovlindhold ombord blev fredag vedtaget af IMO's miljøkomité. Det kan styrke håndhævelsen af de globale regler, siger myndigheder.

Foto: /ritzau/Marius Nyheim

Ikke kun shippings udledning af drivhusgasser var på dagsordenen i sidste uge, da IMO's miljøkomite mødtes i London.

Også forslaget om at forbyde skibe at sejle på brændstof med mere end 0,5 pct. svovlindhold, var oppe at vende og blev vedtaget af medlemslandene med stor opbakning. Og det er ifølge Maria Skipper Schwenn, direktør hos Danske Rederier, et stort skridt i den rigtige retning mod en effektiv håndhævelse af svovlkravene.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs