ShippingWatch

Stort fald i væbnede røverier til søs i årets første måneder

De første tre måneder af i år er antallet af væbnede røverier og piratangreb i Asien næsten halveret sammenlignet med sidste år, viser ny rapport.

Foto: Presse

Færre søfolk og skibe i Asien blev i årets første tre måneder udsat for væbnede røverier eller forsøg på samme, viser en ny rapport fra organisationen Recaap. Fra januar og til og med marts blev i alt 14 episoder rapporteret, hvoraf ni lykkedes, mens fem ikke blev ved andet end forsøget.

Det er et fald på 48 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Recaap i rapporten. En enkelt af episoderne blev begået af pirater, mens de 13 var væbende røverier mod skibene i området.

"Forbedringen af situationen i januar-marts i 2018 skyldtes et fald i antallet af hændelser i havne og opankringer i Bangladesh og Filippinerne," skriver organisationen.

I perioden var der ingen forsøg på at bortføre besætningen for løsepenge i Celebeshavet ud for Filippinerne eller skibe, der fik stjålet deres olielaster. Men der var dog en episode med et containerskib i området, som var bekymrende, skriver Recaap.

Men de forskellige hændelser i perioden var generelt mindre alvorlige end i samme periode sidste år.

"I løbet af januar-marts 2018 blev flere arrester af gerningsmænd og fund af stjålne ting rapporteret. Reecap roser myndighederne for deres hurtige reaktion på skibenes rapporter. I disse tilfælde var myndighederne i stand til at genfinde de stjålne ting og arrestere gerningsmændene," skriver organisationen.

Pirateri i Asien på laveste niveau i ti år

100 søfolk taget som gidsler på tre måneder

Antallet af piratangreb når laveste niveau i 22 år

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere