ShippingWatch

Stort fald i væbnede røverier til søs i årets første måneder

De første tre måneder af i år er antallet af væbnede røverier og piratangreb i Asien næsten halveret sammenlignet med sidste år, viser ny rapport.

Foto: Presse

Færre søfolk og skibe i Asien blev i årets første tre måneder udsat for væbnede røverier eller forsøg på samme, viser en ny rapport fra organisationen Recaap. Fra januar og til og med marts blev i alt 14 episoder rapporteret, hvoraf ni lykkedes, mens fem ikke blev ved andet end forsøget.

Det er et fald på 48 pct. sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Recaap i rapporten. En enkelt af episoderne blev begået af pirater, mens de 13 var væbende røverier mod skibene i området.

"Forbedringen af situationen i januar-marts i 2018 skyldtes et fald i antallet af hændelser i havne og opankringer i Bangladesh og Filippinerne," skriver organisationen.

I perioden var der ingen forsøg på at bortføre besætningen for løsepenge i Celebeshavet ud for Filippinerne eller skibe, der fik stjålet deres olielaster. Men der var dog en episode med et containerskib i området, som var bekymrende, skriver Recaap.

Men de forskellige hændelser i perioden var generelt mindre alvorlige end i samme periode sidste år.

"I løbet af januar-marts 2018 blev flere arrester af gerningsmænd og fund af stjålne ting rapporteret. Reecap roser myndighederne for deres hurtige reaktion på skibenes rapporter. I disse tilfælde var myndighederne i stand til at genfinde de stjålne ting og arrestere gerningsmændene," skriver organisationen.

Pirateri i Asien på laveste niveau i ti år

100 søfolk taget som gidsler på tre måneder

Antallet af piratangreb når laveste niveau i 22 år

Forsiden lige nu

Star Bulk køber 16 skibe af italienere

Det græske rederi Star Bulk Carriers køber 16 nyere tørlastskibe af en italiensk shippinggruppe. Handlen får stor ros af flere analytikere, som mener, at prisen på skibene er god.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere