ShippingWatch

Maersk-formand vil løfte omsætningen med 100 mia. kr.

Omsætningen hos A.P. Møller-Mærsk skal op med næsten 100 mia. kr. inden for de næste år, siger formand, Jim Hagemann Snabe til Berlingske Business.

Foto: Maersk Line

A.P. Møller-Mærsks formand, Jim Hagemann Snabe, vil løfte omsætningen for Mærsk med næsten 100. mia. kr. inden for de næste år, efter at selskabet over de seneste år er skrumpet.

Det skriver Berlingske Business.

Jim Hagemann Snabes plan om at løfte omsætningen vil sandsynligvis kræve opkøb af nye typer virksomheder.

Maersk-formanden mener, at opkøb kan være med til at løfte selskabets omsætning tilbage til 300 mia. kr.

"Det er altid en tanke at købe op. Strategisk skal vi sørge for vækst. Det havde vi i 2017, og det forventer vi også i 2018. Men det er klart, at der indgår overvejelser om opkøb for at komme hurtigere frem," siger Jim Hagemann Snabe til Berlingske Business.

I 2017 havde A.P. Møller-Mærsk en omsætning på 186 mia. kr., hvilket forventes at stige med 40 mia. kr. i 2018 efter selskabets opkøb af det tyske containerrederi Hamburg Süd.

A.P. Møller-Mærsk har siden 2014 solgt en række af sine selskaber og aktieposter, heriblandt Maersk Oil, der blev solgt til franske Total mod blandt andet en aktiepost, som fortsat ejes af Mærsk. Derudover forventes også et salg af Maersk Drilling, hvilket muligvis kan indbringe yderligere 30 mia. kr.

Containerrederierne står over for ny bølge af skibe 

Jim Hagemann Snabe: Mange i spil til ny CFO – også kvinder 

Maersks faldende aktiekurs er blevet Jim Snabes åg 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs