ShippingWatch

100 søfolk taget som gidsler på tre måneder

Væbnede angreb på skibe ud for Vestafrika trækker det internationalt pirateri op, advarer det internationale piratagentur IMB i ny rapport.

Foto: Finn Frandsen

En stigning i væbnede angreb på skibe ved Vestafrika sender omfanget af pirateri globalt i vejret, advarer IMB, International Chamber of Commerce's International Maritime Bureau, i sin nye rapport offentliggjort tirsdag.

IMB's internationale piratagentur registrerede i alt 66 hændelser i første kvartal 2018 mod 43 i samme periode 2017 og 37 året før.

På verdensplan blev der i indeværende års første tre måneder taget 100 besætningsmedlemmer som gidsler og 14 blev kidnappet fra deres skibe.

I alt blev 39 skibe bordet, 11 blev beskudt og fire kapret. Endvidere registrerede IMB yderligere 12 tilfælde af forsøg på angreb.

"Kapring af produkttankskibe fra ankerpladser i Guinea-bugten er bekymrende. Målet med angrebene er tyveri af olielaster og kidnapning af mandskab," siger en talsmand fra IMB.

Nigeria topper

Nigeria fremtræder som det mest risikable farvand med 22 hændelser, og af de i alt 11 skibe, der globalt blev beskudt i løbet af årets første tre måneder, befandt de otte sig ud for Nigeria. Et af skibene var en supertanker, VLCC, der befandt sig mere end 40 sømil fra land.

Piratangreb holder væksten tilbage i Vestafrika 

Antallet af piratangreb når laveste niveau i 22 år 

Dansk officer skal til Afrikas Horn i kampen mod pirater

Besætning på containerskib bortført ud for Nigeria

Pirater kidnapper fem søfolk ud for Nigeria 

 

 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs