ShippingWatch

Salg af Herning Shipping sender egenkapitalen i plus

Herning Shipping kommer ud af svært 2017 med nyt stort underskud. Men salget af selskabet til norske Ane Shipping med Axel C. Eitzen i spidsen har efterfølgende sendt egenkapitalen i plus, fremgår det af regnskab.

Foto: Nordic Tankers

Herning Shipping kom ud af 2017 med endnu et stort tab på bundlinjen, som mere end fordoblede den negative egenkapital ved udgangen af året.

Men salget af rederiet til Ane Shipping, der fandt sted i slutningen af januar, har efterfølgende været med til at sende egenkapitalen i plus, fremgår det af regnskabet.

2017 var et atypisk år, med svag aktivitet i første halvår, en overraskende høj aktivitet i løbet af sommeren og et meget udfordrende fjerde kvartal.

Herning Shipping

I forbindelse med salget til Ane Shipping, som blandt andre norske Axel C. Eitzen står bag, har Herning Shippings primære bankforbindelse nemlig afskrevet et lån på 144,9 mio. dollars, fremgår det.

Dermed udgør egenkapitalen, der ved udgangen af december lød på minus 145 mio. dollars mod minus 71 mio. dollars i 2016 nu på et plus på 7,5 mio. dollars, fremgår det.

"Før salget blev lukket, afskrev den primære långiver et lån med den nominelle værdi af 144,9 mio. dollars. Som en del af salgstransaktionen er gruppen blevet refinansieret. Aktiekapitalen er blevet fuldt genoprettet ved afslutningen af salget," skriver Herning Shipping i regnskabet.

De 7,5 mio. dollars, der fremgår på egenkapitalen nu, er såkaldte pro forma-tal, da salget er sket efter regnskabets afslutning.

Kendt norsk shippingmand overtager Herning Shipping

Nyt stort underskud

For 2017 tabte olie- og kemikalietankrederiet 74 mio. dollars på bundlinjen, hvilket var på nogenlunde samme niveau som i 2016, hvor tabet lød på 77,4 mio. dollars. Også i 2017 måtte Herning Shipping foretage store nedskrivninger.

"2017 var et atypisk år med svag aktivitet i første halvår, en overraskende høj aktivitet i løbet af sommeren og et meget udfordrende fjerde kvartal. Overordnet set var de gennemsnitlige TCE-rater i 2017 groft set på samme niveau som det foregående år," skriver Herning Shipping.

Bag køberen Ane Shipping står prominente norske shippingfolk i form af Axel C. Eitzen, Erik Bartnes og Nicolai Heidenreich gennem deres selskaber. Som led i overtagelsen af rederiet vil de nye ejere omdøbe Herning Shipping til Christiania Shipping.

Herning Shipping er i de senere år blevet drevet af Nordic Tankers, hvor begge selskaber har været ejet af kapitalfonden Triton.

Over for ShippingWatch har Axel C. Eitzen tidligere slået fast, at man forventer at gå i break even med Herning Shipping i år.

Herning Shipping taber over en halv milliard 

Axel Eitzen tror på break even i Herning Shipping i år

Eitzen er synonym med nordisk shippings op- og nedture

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs