ShippingWatch

EU-landene satser højt i CO2-udspil op til møde i London

EU's forhandlingsoplæg til IMO's vigtige møde om global CO2-regulering om et par uger er ambitiøst og samler skibsfartsnationer, der normalt står langt fra hinanden, når det gælder miljøregulering. Spørgsmålet er, om enigheden holder i London.

Foto: /ritzau/Marius Nyheim

EU-lande, der ellers ikke normalt står sammen, når det gælder miljøspørgsmål inden for skibsfarten, har nu lagt sig fast på et ambitiøst forhandlingsudspil, som de vil drage til London og IMO's hovedkvarter med den 3. april.

Her starter det helt afgørende møde i MEPC-komiteen, hvor der skal findes global enighed om, hvordan verdensflåden af handelsskibe kan nedbringe sin udledning af CO2 for at bidrage til målene i Paris-aftalen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs