ShippingWatch

Nu har Kina udpeget amerikanske varer i toldkrig

Som modsvar planlægger Kina told på blandt andet sojabønner og grise, da USA er blandt de største eksportører af de produkter.

Foto: /ritzau/AP

Den kinesiske regering gør klar til at svare igen på USA's nye toldindgreb, herunder truslen om told på en række kinesiske varer. Som modsvar planlægger Kina told på sojabønner, durra og levende grise, da USA er blandt de største eksportører af de produkter.

Det skriver The Wall Street Journal.

Kinas mulige modsvar til USA's kommende importtold har til formål at ramme de stater, der bidrog til præsident Donald Trumps sejr ved præsidentvalget i 2016.

Ifølge kinesiske embedsmænd vil et toldindgreb fra Kinas side være afhængig af, hvor bredt USA's toldafgifter vil ramme Kina, og et eventuelt toldindgreb kan ændres afhængigt af den amerikanske regerings fremtidige forslag.

"Enhver kinesisk reaktion på nye amerikanske toldafgifter vil være afmålte og proportionelle," siger en kinesisk embedsmand, der er involveret i planlægningen af nye love, til The Wall Street Journal.

Bekymringer vedrørende Kinas modsvar har ramt det amerikanske afgrøde- og kvægmarked. Brian Grossman, der er markedsstrateg for Zaner Group, har udtalt til The Wall Street Journal, at det ikke bliver nemt for amerikanske landmænd i fremtiden.

USA vil indføre told på varer fra Kina for 50 mia. dollars

USA og EU kan være få timer fra en handelskrig

EU har tre modtræk til Trumps toldpakke

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere