USA vil indføre told på varer fra Kina for 50 mia. dollars

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil indføre told på kinesiske varer for omkring 50 mia. dollars. Tolden kan ramme over 100 forskellige varer.
Foto: Ritzau Scanpix/Evan Vucci
Foto: Ritzau Scanpix/Evan Vucci
AF RITZAU FINANS

Den amerikanske præsident, Donald Trump, vil indføre told på kinesiske varer for omkring 50 mia. dollar. Tolden kan ramme over 100 forskellige varer.

Det skriver Bloomberg News med reference til en kilde tæt på sagen.

Præsidenten overvejer at ramme mere end 100 forskellige varer fra Kina. De 50 mia. dollar er et beløb, som tolden vil koste om året. Det svarer til omkring 13 pct. af USA's årlige underskud på samhandelen med Kina.

Det vil være Trumps første handelssaktion direkte henvendt mod Kina. Han har før anklaget Kina for udhule den amerikanske industrisektor og for tabet af amerikanske job.

Kinas handelsministerium vurderer, at en told rettet mod Kina, vil være det første skridt i en handelskrig.

"Hvis Trump sætter sin underskrift på papiret, er det en erklæring om handelskrig med Kina," siger Wei Jianguo, der er stedfortræder for direktøren for en tænketank forbundet til den kinesiske regering.

"Kina er ikke bange, og landet vil heller ikke undvige en handelskrig. Kina har mange måder at kæmpe på eksempelvis import af biler, sojabønner, fly og chips. På den anden side skal Trump vide, at det her er en rigtig dårlig ide, hvor der ingen vinder vil være. Det vil ikke føre noget godt med sig for nogen af landene," siger Wei Jianguo, der også er tidligere vicehandelsminister ifølge Bloomberg News.

USA og EU kan være få timer fra en handelskrig 

Kina klar til modtræk mod Trumps handelstrussel  

Trump planlægger massiv toldpakke på varer fra Kina 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også