ShippingWatch

GC Rieber vinder sag om afskedigelser

En langvarig konflikt mellem det norske offshorerederi GC Rieber Shipping og tidligere ansatte er blevet prøvet i retten i Bergen. Og faldt ud til rederiets fordel, skriver Sysla.

Foto: GC Rieber

Det norske offshorerederi GC Rieber Shipping har vundet en sag om masseopsigelser ved retten i Bergen.

Under offshorekrisen blev rederiet presset så hårdt, at det i efteråret 2016 nedlagde sit interne bemandingsselskab og afskedigede 66 fastansatte.

Herefter valgte 17 søfolk at sagsøge rederiet for uretmæssig fyring og krævede erstatning. Retten i Bergen har imidlertid fundet det sandsynligt, at rederiets situation ændrede sig så dramatisk i perioden fra maj til august i 2016, at askedigelserne ikke var til at komme udenom, skriver Sysla.

Advokat Ingvild Andrea Tellmann repræsenterer søfolkene og udelukker ikke, at dommen vil blive anket.

"Som det fremgår af dommen, så har dommeren vurderet, at dette er en en sag af principiel betydning, og som rejser spørgsmål, som der er lidt eller ingen retspraksis på, og som sagsøgerne efter rettens vurdering havde god grund til at få prøvet. (...) Vi vil nu gennemgå dommen grundigt og tage stilling til, om den bør ankes," skriver Ingvild Andrea Tellmann i en mail til norske BT ifølge Sysla.

Riebers flådeaktivitet i stort dyk i 2016 

Rieber gør klar til oprydning efter nedturen i offshore 

Familieejede GC Rieber ud med kæmpe minus  

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs