ShippingWatch

Søren Skou efter Stausholms exit: Der er aldrig et godt tidspunkt at sige farvel

Den store transformation af A.P. Møller - Mærsk skal gå endnu hurtigere, siger topchef Søren Skou til Berlingske Business om opsplitningen af CFO Jakob Stausholms arbejdsområder. Der er aldrig et godt tidspunkt at sige farvel, lyder det.

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Der skal endnu mere gang i den omfattende ændring af A.P. Møller-Maersk. Og det er blandt andet en af årsagerne til, at selskabet har valgt at splitte CFO Jakob Stausholms arbejdsområder op, hvilket tirsdag ledte til nyheden om Stausholms exit fra virksomheden ved månedens udgang.

Det forklarer topchef Søren Skou til Berlingske Business. Ifølge Skou er der aldrig noget godt tidspunkt at sige farvel til et medlem af sin ledelse. Slet ikke CFO'en.

Men Stausholm sad som CFO og med ansvaret for strategi- og tansformationen med et for stort område, hvor der er brug for flere kræfter, forklarer topchefen til Berlingske Business.

It er i dag så vigtig en brik i den fremtidige strategi for Maersk, at den ryger under Skou selv, som skal sætte mere fart på den udvikling.

"Jeg kan ikke sige andet, end at vi har brug for mere fart på vores transformation. Vi bruger rigtig mange ressourcer på it allerede, men vi skal levere mere, og vi skal levere hurtigere, så vi kan komme ud over banen. Vi anerkender, at vores it-organisation er gået fra at være en serviceorganisation til at være en totalt integreret del af den strategiske ledelse, og det er derfor, jeg gerne vil have, at de refererer til mig," siger han til avisen.

Maersk har sagt farvel til fem i topledelsen på under to år 

"Stausholm stod for fornuften og stabiliteten" 

Maersk skal have ny finansdirektør 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs