ShippingWatch

Søren Skou efter Stausholms exit: Der er aldrig et godt tidspunkt at sige farvel

Den store transformation af A.P. Møller - Mærsk skal gå endnu hurtigere, siger topchef Søren Skou til Berlingske Business om opsplitningen af CFO Jakob Stausholms arbejdsområder. Der er aldrig et godt tidspunkt at sige farvel, lyder det.

Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix

Der skal endnu mere gang i den omfattende ændring af A.P. Møller-Maersk. Og det er blandt andet en af årsagerne til, at selskabet har valgt at splitte CFO Jakob Stausholms arbejdsområder op, hvilket tirsdag ledte til nyheden om Stausholms exit fra virksomheden ved månedens udgang.

Det forklarer topchef Søren Skou til Berlingske Business. Ifølge Skou er der aldrig noget godt tidspunkt at sige farvel til et medlem af sin ledelse. Slet ikke CFO'en.

Men Stausholm sad som CFO og med ansvaret for strategi- og tansformationen med et for stort område, hvor der er brug for flere kræfter, forklarer topchefen til Berlingske Business.

It er i dag så vigtig en brik i den fremtidige strategi for Maersk, at den ryger under Skou selv, som skal sætte mere fart på den udvikling.

"Jeg kan ikke sige andet, end at vi har brug for mere fart på vores transformation. Vi bruger rigtig mange ressourcer på it allerede, men vi skal levere mere, og vi skal levere hurtigere, så vi kan komme ud over banen. Vi anerkender, at vores it-organisation er gået fra at være en serviceorganisation til at være en totalt integreret del af den strategiske ledelse, og det er derfor, jeg gerne vil have, at de refererer til mig," siger han til avisen.

Maersk har sagt farvel til fem i topledelsen på under to år

"Stausholm stod for fornuften og stabiliteten"

Maersk skal have ny finansdirektør

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere