ShippingWatch

Maersk skal have ny finansdirektør

Jakob Stausholm, der i dag er chief finance, strategy and transformation officer, forlader selskabets ledelse ved udgangen af måneden. Derefter skal Maersk ansætte en ny finansdirektør, mens it-området fremover skal høre under CEO Søren Skou.

Maersks direktion siger ved udgangen af måneden farvel til Jakob Stausholm, der i dag har ansvaret for finans og it i Maersk med stillingen som chief finance, strategy and transformation officer. Det oplyser A.P. Møller-Mærsk i en børsmeddelelse.

Ændringen sker, fordi Maersk vil ændre i organiseringen af ansvarsområderne.

"Områderne finans, transformation og IT/digital, der i dag er organiseret i én funktion, bliver delt op i en fuldt fokuseret finansfunktion og funktioner fokuserede på IT, strategi, digital og transformation. Dermed kommer IT-funktionen direkte under CEO Søren Skou, det øger eksekveringskraften og baner vejen for et gearskifte i strategiimplementeringen," skriver Maersk i en pressemeddelelse.

Den nye opdeling har fået den konsekvens, at Jakob Stausholm vil forlade koncernen.

"Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde tæt sammen med Jakob i mere end seks år, og jeg har altid værdsat Jakobs entusiasme og støtte. Jakob både inspirerer og udfordrer organisationen. Jakob har drevet første runde af vores digitale transformation og har ydet en stor og flot indsats i arbejdet med vores strategi og ledelse af CFO-områderne. Jeg vil gerne takke Jakob for vores gode makkerskab og hans store bidrag og ønske ham alt det bedste i fremtiden, siger Søren Skou, CEO i Maersk i meddelelsen.

Jakob Stausholm blev ansat i Maersk Line i 2012 som chief strategy & transformation officer. 1. december 2016 blev han udnævnt til sin nuværende stilling og blev medlem af direktionen.

Maersk har udskiftet to tredjedele af topledelsen 

Maersk-boss i top-10 over stærkeste lederprofiler 

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs