ShippingWatch

Maersk skal have ny finansdirektør

Jakob Stausholm, der i dag er chief finance, strategy and transformation officer, forlader selskabets ledelse ved udgangen af måneden. Derefter skal Maersk ansætte en ny finansdirektør, mens it-området fremover skal høre under CEO Søren Skou.

Maersks direktion siger ved udgangen af måneden farvel til Jakob Stausholm, der i dag har ansvaret for finans og it i Maersk med stillingen som chief finance, strategy and transformation officer. Det oplyser A.P. Møller-Mærsk i en børsmeddelelse.

Ændringen sker, fordi Maersk vil ændre i organiseringen af ansvarsområderne.

"Områderne finans, transformation og IT/digital, der i dag er organiseret i én funktion, bliver delt op i en fuldt fokuseret finansfunktion og funktioner fokuserede på IT, strategi, digital og transformation. Dermed kommer IT-funktionen direkte under CEO Søren Skou, det øger eksekveringskraften og baner vejen for et gearskifte i strategiimplementeringen," skriver Maersk i en pressemeddelelse.

Den nye opdeling har fået den konsekvens, at Jakob Stausholm vil forlade koncernen.

"Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde tæt sammen med Jakob i mere end seks år, og jeg har altid værdsat Jakobs entusiasme og støtte. Jakob både inspirerer og udfordrer organisationen. Jakob har drevet første runde af vores digitale transformation og har ydet en stor og flot indsats i arbejdet med vores strategi og ledelse af CFO-områderne. Jeg vil gerne takke Jakob for vores gode makkerskab og hans store bidrag og ønske ham alt det bedste i fremtiden, siger Søren Skou, CEO i Maersk i meddelelsen.

Jakob Stausholm blev ansat i Maersk Line i 2012 som chief strategy & transformation officer. 1. december 2016 blev han udnævnt til sin nuværende stilling og blev medlem af direktionen.

Maersk har udskiftet to tredjedele af topledelsen

Maersk-boss i top-10 over stærkeste lederprofiler

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Forsiden lige nu

MSC følger trop med nyt bunkertillæg

Fra årsskiftet indfører containerrederiet MSC ligesom Maersk et nyt gebyr til kunderne, som skal tage højde for de stigende omkostninger til brændstof som følge af de kommende svovlkrav fra 2020.

Ungt dansk heavylift selskab har firedoblet resultatet

På under fem år er Ocean7, der opererer i projektlastmarkedet, vokset betydeligt. Både i antallet af ansatte og på bundlinjen. Næste skridt er flere skibe og kontorer, siger direktør Stefan Nordby Petersen til ShippingWatch.

Bomin lukker to ud af fire kontorer

Bunkerleverandøren lukker ned i to af verdens største bunkerhavne for at fokusere på sine kontorer i Houston og Hamborg. Det sker for at blive klar til ændringerne af bunkermarkedet i 2020, lyder det fra selskabet.

Danaos befinder sig i et "skeptisk marked"

Den store græske ejer af containertonnage, Danaos, fastholdt omsætningen i første halvår, efter en stor restrukturering af gælden i selskabet er faldet på plads. Risici er nu handelssanktioner og lave charterrater, lyder det fra CEO John Coustas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere