ShippingWatch

Svovlregler fører til rekordstor bøde til Color Line

Ifølge det norske medie Sysla får Color Line-færge den hidtil største svovlbøde i Norge, siden reglerne blev indført i 2015. Rederiet er uenig og har indgivet en klage.

Foto: Color Line

Det norske færgerederi Color Line har fået den hidtil største svolvlbøde, der er blevet givet i Norge, siden nye regler på området trådte i kraft 1. januar 2015.

Ifølge det norske medie Sysla udsendte det norske Sjøfartsdirektoratet i februar en bøde på 600.000 norske kr. til Color Line for flere gange at have brudt svovlkravene for færgen Color Magic, der sejler mellem Oslo og Kiel. Alene i sommeren 2016 oversteg svovlindholdet grænsen mindst fem gange ifølge Sjøfartsdirektoratet.

Bøden er i første omgang sendt over til det norske Klima- og Miljøministerium, der skal træffe en endelig afgørelse.

Regelsættet for svovl dikterer, at svovlindholdet i brændstoffet maksimalt må udgøre 0,1 pct. for skibe, der sejler i Østersøen, store dele af Nordsøen og den engelske kanal. Førhen lå grænsen på 1 pct.

Color Line er uenig i afgørelsen og har indgivet en klage for bøden, som Sjøfartsdirektoratet dog ikke har godkendt, skriver Sysla. I alt har de norske myndigheder indtil videre givet i alt 12 bøder på området.

Color Line udsætter børsnotering

Maersk: Singapore vil fastholde global førerposition efter 2020

Rederi droppede retssag om svovlbøde: Det var for dyrt

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere