ShippingWatch

Asien/Europa-rater faldt lidt i denne uge

Raterne mellem Asien og Europa faldt i denne uge med 9 dollars til 905 dollar pr. teu.

Foto: /ritzau/Marius Nyheim

Spotpriserne for containerfragt på de tunge ruter mellem Asien og Europa faldt en smule i denne uge, der i ratemæssig forstand er forkortet på grund af det kinesiske nytår.

Data fra Shanghai Shipping Exchange fra onsdag viser, at raterne mellem Asien og Europa faldt med 9 dollar til til 905 dollar per tyvefodscontainer (teu) - svarende til en tilbagegang på 1 pct.

Det samlede rateindeks opgjort af Shanghai Shipping Exchange - Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) - hvori Asien/Europa-ruterne vejer 20 pct., faldt med 0,5 pct. til 867,16.

SCFI dækker over spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

McKinsey: Containerrederier koster aktionærerne dyrt


Store containerrederier samler sig i nyt konsortium

Der er grund til at bekymre sig om containerraterne

 


 

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste på ShippingWatch

Zeamarine forhandler om at overtage Hansa Heavy Lift, Damco-manøvre kan koste job blandt de regionale chefer og store shippinginteresser arbejder på at skubbe globalt svovlforbud. Læs ugens bedste historier på ShippingWatch her.

DFDS har fundet ny innovationschef

Shipping- og logistikselskabet har udpeget Jakob Steffensen som chef for en afdeling for innovation og teknologi, som blandt andet skal forbedre selskabets planer for autonom teknologi.

Noble Charterings chef: Meget muligt med flere skibssalg

Antallet af ejede skibe er igen faldet hos tørlastrederiet Noble Chartering, og på sigt kan flere skibssalg komme på tale, fortæller CEO Michael Nagler til ShippingWatch. Samtidig har selskabet åbnet for et nyt forretningsområde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere