ShippingWatch

Asien/Europa-rater faldt lidt i denne uge

Raterne mellem Asien og Europa faldt i denne uge med 9 dollars til 905 dollar pr. teu.

Foto: /ritzau/Marius Nyheim

Spotpriserne for containerfragt på de tunge ruter mellem Asien og Europa faldt en smule i denne uge, der i ratemæssig forstand er forkortet på grund af det kinesiske nytår.

Data fra Shanghai Shipping Exchange fra onsdag viser, at raterne mellem Asien og Europa faldt med 9 dollar til til 905 dollar per tyvefodscontainer (teu) - svarende til en tilbagegang på 1 pct.

Det samlede rateindeks opgjort af Shanghai Shipping Exchange - Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) - hvori Asien/Europa-ruterne vejer 20 pct., faldt med 0,5 pct. til 867,16.

SCFI dækker over spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

McKinsey: Containerrederier koster aktionærerne dyrt


Store containerrederier samler sig i nyt konsortium

Der er grund til at bekymre sig om containerraterne

 


 

 

Forsiden lige nu

Søren Skou: Der er aldrig et godt tidspunkt at sige farvel

Den store transformation af A.P. Møller - Mærsk skal gå endnu hurtigere, siger topchef Søren Skou til Berlingske Business om opsplitningen af CFO Jakob Stausholms arbejdsområder. Der er aldrig et godt tidspunkt at sige farvel, lyder det.

Alvorlig terminalbrand indhyller Singapore i røg

Der er udbrudt en brand på et terminalanlæg på en af øerne ud for Singapore, oplyser lokale medier tirsdag. Branden betegnes som alvorlig og kan ses langt ud over Singapore, som det fremgår af en video.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere