ShippingWatch

Asien/Europa-rater faldt lidt i denne uge

Raterne mellem Asien og Europa faldt i denne uge med 9 dollars til 905 dollar pr. teu.

Foto: /ritzau/Marius Nyheim

Spotpriserne for containerfragt på de tunge ruter mellem Asien og Europa faldt en smule i denne uge, der i ratemæssig forstand er forkortet på grund af det kinesiske nytår.

Data fra Shanghai Shipping Exchange fra onsdag viser, at raterne mellem Asien og Europa faldt med 9 dollar til til 905 dollar per tyvefodscontainer (teu) - svarende til en tilbagegang på 1 pct.

Det samlede rateindeks opgjort af Shanghai Shipping Exchange - Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) - hvori Asien/Europa-ruterne vejer 20 pct., faldt med 0,5 pct. til 867,16.

SCFI dækker over spotprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Indekset bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

McKinsey: Containerrederier koster aktionærerne dyrt
Store containerrederier samler sig i nyt konsortium

Der er grund til at bekymre sig om containerraterne 

 


 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs