ShippingWatch

Danske Lodser har opsagt alle aftaler med DanPilot

"Vi ser derfor frem til at genforhandle alle vores aftaler med DanPilot og få skabt en ordentlig og bæredygtig balance mellem arbejdstid og hviletid," siger Lars Sigvardt, formand for Danske Lodser.

Fagforeningen Danske Lodser har opsagt alle aftaler med DanPilot.

Både den gældende overenskomst og otte tillægsaftaler mellem Danske Lodser og DanPilot er opsagt til genforhandling, skriver Søfartens Ledere torsdag. Aftalen er dermed ophævet med det planlagte varsel på tre måneder, så det har bortfald den 10. maj 2018.

Særligt aftalen vedrørende hviletid har længe været et stridspunkt mellem parterne. Dette gælder især hovedreglen, som er 11 timers-reglen, der gælder for alle andre arbejdstagere.

"For lodserne gives det såkaldt kompenserende hvile ikke umiddelbart efter den arbejdsperiode, den skal beskytte imod, men udskydes ofte i op til 72 timer," siger Lars Sigvardt, formand for Danske Lodser.

Han påpeger, at det i alle jobfunktioner er nødvendigt at få den nødvendige hvile, og at det også gælder for lodser.

"Får man ikke det, har det konsekvenser for den enkelte, der belastes både fysisk og psykisk, men også for sejladssikkerheden," siger han:

"Vi ser derfor frem til at genforhandle alle vores aftaler med DanPilot, og bl.a. få skabt en ordentlig og bæredygtig balance mellem arbejdstid og hviletid."

Danpilot i samarbejde med rival om havnelodsninger

Danpilot ud med rekordregnskab

Danpilot bestiller op til 15 nye lodsbåde i Estland

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste overskrifter på ShippingWatch

Miljø og kommende vigtigt møde i IMO prægede ugen på ShippingWatch med spørgsmål om fremtidens miljøsyndere, og hvorvidt en højspændt miljødiskussion ender som et mislykket kupforsøg. Læs også om Maersks transformation og stort tysk opkøb af V. Group.

Pakistan lukker ned for beaching-værfter

Nye brandulykker på den pakistanske ophugningsstrand Gadani får landets myndigheder til at lukke ned for ophugning i området - blot få måneder efter, at et tidligere forbud blev ophævet. "Skibsejere burde blive holdt ansvarlige," mener NGO'en Shipbreaking Platform.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere