ShippingWatch

Kinesiske banker rygtes interesseret i tysk shippingbank

Ifølge Reuters er to kinesiske banker interesseret i en mulig overtagelse af den tyske DVB Bank, der har store udlån i shipping og offshore.

Foto: Colourbox

De to kinesiske banker Bank of China (BOC) og Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) er blandt bejlerne til en mulig overtagelse af den tyske DVB Bank.

Det fortæller kilder til nyhedsbureauet Reuters. I december kom det frem, at ejeren af DVB Bank, DZ Bank, arbejder med planer at sælge shipping- og transportbanken.

Ingen af parterne, heriblandt Industrial and Commercial Bank of China (ICBC) og Kinas største statsejede bank, vil kommentere Reuters oplysninger.

Den kinesiske interesse i en potentiel overtagelse af den tyske storudlåner kan ses som endnu et udtryk for Kinas voksende investeringer i bl.a. Europa.

DVB Bank har hovedsæde i Frankfurt og har sin hovedforretning inden for finansiering til transportsektoren og herunder både shipping, offshore, landtransport og flytrafik. Banken har i lighed med andre store långivere til shipping taget betragtelige nedskrivninger på skibsfinansiering.

Shippingchef forlader tyske DVB Bank

Tyske banker fanget i dyre skibskontrakter

Banker: Skibsfinansiering er ændret for altid 

Mere fra ShippingWatch

Noreco skifter CEO: "Vi har underpræsteret væsentligt"

Det norske olieselskab har hverken leveret tilfredsstillende i forhold til sin omstillingsstrategi eller investorerne, lyder det fra bestyrelsesformand Riulf Rustad. Det sker i forbindelse med, at selskabets topchef, David B. Cook, mandag er trådt tilbage.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs