ShippingWatch

Irans præsident: Trump har ikke undergravet atomaftale

Trods amerikanske forsøg på at underminere atomaftalen med Iran står den som en langvarig succes, siger præsident Hassan Rouhani.

Foto: Ebrahim Noroozi/AP/Polfoto

Den amerikanske præsident, Donald Trump, har forsøgt at underminere en atomaftale mellem en række stormagter og Iran. Men det har slået fejl.

Sådan lyder det søndag morgen dansk tid fra den iranske præsident, Hassan Rouhani, i en tv-tale på iransk stats-tv. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

"Den amerikanske regering har fejlet i forsøget på at underminere atomaftalen. På trods af sit nylige forsøg er det mislykkedes for Trump at undergrave aftalen," siger Rouhani ifølge Reuters.

"Aftalen er en langvarig sejr for Iran."

I 2015 indgik Iran en aftale med USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Kina, Rusland og EU.

I grove træk går aftalen ud på, at Iran afvikler centrale dele af sit atomprogram. Til gengæld fjernes nogle af omverdenens sanktioner mod landet.

Fredag stillede Donald Trump et ultimatum til de europæiske partnere: Enten skal "forfærdelige fejl" i aftalen udbedres, ellers trækker USA sig ud.

Sådan sagde præsidenten, efter at han endnu engang i overensstemmelse med aftalen har undladt at indføre atomrelaterede sanktioner mod landet.

"Det her er sidste chance," udtalte han i en skriftlig udtalelse.

"I fraværet af en sådan aftale vil USA ikke undlade at indføre sanktioner endnu engang for at overholde atomaftalen med Iran. Og hvis jeg på noget tidspunkt vurderer, at sådan en aftale ikke kan opnås, vil jeg forlade aftalen med det samme."

/ritzau/

Medier: Trump trækker ikke USA ud af atomaftale 

Sanktionsplaner mod Iran holder hånden under oliepriser 

 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs