ShippingWatch

Odfjell opretter ny direktørstilling

Det norske rederi opretter nu en COO-stilling med det fokus at samordne alle funktioner inden for kemikalietank. Den nye chef er fundet i egne rækker.

Foto: Odfjell

Norske Odfjell opretter nu en Chief Operation Officer-stilling for at sikre en fuld integration mellem den kommercielle drift og ship management,

Rederiet har udpeget Harald Fotland til stillingen, som han er tiltrådt i fredag, og med den nye struktur "vil alle funktioner indenfor kemikalietanksegmentet samordnes," fremgår det af en meddelelse.

Harald Fotland er ikke ny i det norske rederi, som han tiltrådte i 2010 som stabschef. I 2015 blev han udpeget til at være Senior Vice President i Odfjell Tankers og har derudover siden januar sidste år haft samme titel indenfor Odfjells ship management-aktiviteter.

Samtidig er Geirmund Drivenes og Bjørn Hammer, der ligesom Harald Fotland hidtil har været ansat i Odfjell, udpeget som globale chefer henholdsvis for ship management og tanker trading. Begge vil rapportere til COO Harald Fotland, fremgår det.

I november lød det fra CEO Kristian Mørch, at den tekniske drift af Odfjells kemikalietankflåde skal samles på hovedkontoret i Bergen, og at rederiet rykker afdelingen fra Asien til Norge.

Kristian Mørch styrker Odfjells hovedkontor

Odfjell skal drive ny pool med Sinochem med otte nybygninger  

Odfjell får underskud i tredje kvartal 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs