ShippingWatch

Danmark tager et skridt op på listen over verdens største flagstater

Danmark er gået fra at have en 14. plads til en 13. plads på listen over de største flagstater i verden. "Vi kan tilbyde nogle ordentlige rammevilkår," lyder det fra adm. direktør for Danske Rederier, Anne Steffensen.

Den danske handelsflåde er vokset og indtager nu 13. pladsen på listen over verdens største flag. Sidste år havde Danmark en 14. plads.

Den danskflagede flåde løber op i i alt 16,4 mio. bruttoton og er alene fra april til oktober i år vokset med 800.000 bruttoton. Dermed kommer den danske flåde tæt på den indonesiske flåde på 12. pladsen, som kun er 60.000 bruttoton større end den danske.

"Når vi rykker frem på listen over flagstater, er det udtryk for, at vi er et attraktivt land at have sine skibe i, og mange skibe giver mere aktivitet i Danmark inklusiv jobs i land. Det er vi, fordi vi kan tilbyde nogle ordentlige rammevilkår og de rette kompetencer for rederier, der ønsker at operere deres skibe fra Danmark," siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier i forbindelse med opgørelsen "Danish Shipping – Facts and Figures."

Hun håber, at den nylige afskaffelse af den såkaldte registreringsafgift på videresalg af skibe kan være med til at gøre Danmark endnu mere attraktiv.

"Danmark er en søfartsnation med en stor maritim klynge. Skal vi vokse yderligere som flagstat, skal Danmark forblive konkurrencedygtigt. Her er det afgørende, at et flertal i Folketinget har besluttet at afskaffe registreringsafgiften for skibe, da det er en vigtig faktor, når rederierne vælger, hvilket land de skal flage skibe ind under. Med de aktuelle ændringer forventer vi, at det danske flag vil fortsætte væksten i de kommende år," siger Anne H. Steffensen.

Danmark er den fjerdestørste europæiske flagstat på listen, hvor de kendte store skibsregistre som Panama, Marshall Islands og Liberia ligger i top.

EU sortlister Panama og Marshall Islands

Maersk Line får Latinamerika som største enkeltforretning med Hamburg Süd

Maersk vil omflage Hamburg Süds flåde til Danmark og Singapore

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere